El Festival Vallviva torna a la Garrotxa del 14 al 16 de juliol per a posar tots els sentits en solfa

Sergio Dalma, Rosario Flores i Stay Homes seran el caps de cartell de la 2a edició, de bracet amb la nova Fundació i més solidaritat contra el càncer

La presentació del II Festival Vallviva ha tingut lloc a la finca de Les Brides, a la Vall d'en Bas.
La presentació del II Festival Vallviva ha tingut lloc a la finca de Les Brides, a la Vall d'en Bas. | Xavier Borràs.
03 de maig del 2022
Actualitzat a les 15:10h
El “Festival dels Sentits”, el Festival Vallviva, tindrà lloc a la finca Les Brides, al municipi garrotxí de la Vall d’en Bas, els dies 14, 15 i 16 de juliol, tal com s'ha fet conèixer aquest matí a les nou des d'aquest mateix indret singular. La cita musical i per donar suport, especialment, els malalts de càncer, inclou una programació de luxe liderada per Sergio Dalma, Rosario Flores i Stay Homas com a principals reclams d’un cartell que comptarà amb prop d’una vintena d’artistes.

La presentació s'ha fet a la finca de Les Brides, en què han estat presents els promotors del festival: Joan Boix, representant del projecte d’investigació de l’ELA; Montse Alsina, vicepresidenta d'Oncolliga Girona, Eudald Morera, president de la nova Fundació Vallviva i director del festival; Anna Bosch, presidenta de la Fundació Albert Bosch; i Isabel Morera, patrona de la Fundació Vallviva.

Eudald Morera, que ha confessat que va tenir la idea del festival –iniciat el juliol de l'any passat–, quan li van detectar un càncer el novembre de 2020, ha volgut destacar que els dies del festival, que vol ser un referent a tot Catalunya, seran de "solidaritat i convivència", un "festival dels sentits", perquè l’èxit de la primera edició "ens ha fet adonar del potencial del festival i del valor dels seus trets diferencials: música, naturalesa, oferta gastronòmica i solidaritat, en un mateix espai".
 

Eudald Morera, president de la FUndació Vallviva i director del Foto: Xavier Borràs.


El festival –un "altaveu de solidaritat amb tothom que passa moment difícils", en paraules de Morera– pretén consolidar la Vall d’en Bas i la Garrotxa com a destinacions imprescindibles dins del circuit de festivals d’estiu a Catalunya, i posar de manifest l'objectiu solidari. En aquest sentit, la Fundació Vallviva, formada conjuntament entre l’empresa RoyalVerd i Noel Alimentària, té com a principal missió fomentar projectes o activitats encaminades al benestar físic, psíquic i social de les persones, especialment aquelles afectades per malalties de càncer. A banda, tots els beneficis obtinguts es destinaran íntegrament a impulsar els projectes de tres fundacions solidàries: la Fundació Albert Bosch, el projecte de Juan Carlos Unzué relacionat amb la investigació de l’ELA, i la Fundació Oncolliga de Girona.
 
El festival Vallviva, que se celebrarà a la finca Les Brides, situada a prop de la vila del Mallol, tindrà capacitat per a unes 1.500 persones al dia i comptarà amb tres escenaris: l’escenari Vallviva (visible des de tot el recinte), l’escenari Cabanya (espai íntim ubicat a un bosc) i l’escenari Aigua (on hi haurà espectacles de màgia, circ i música de reconeguts DJ). A més de música de qualitat en un entorn inigualable, Vallviva també aposta per fomentar experiències vinculades amb la gastronomia i el producte local, i oferir l’opció de tastar una oferta culinària de primer nivell, de productors i elaboradors comarcals.

La presidenta de la Fundació Albert Bosch, Anna Bosch, ha ressaltat la vessant solidària del festival: "És important per a la nostra fundació que té l’objectiu i missió de promoure la investigació i la recerca de solucions mèdiques, biomèdiques i quirúrgiques a les malalties infantils i, en general, contribuir al benestar de les persones al llarg de la seva vida, poder comptar amb la solidaritat d’aquest tipus d’actes". 
 
Joan Boix, patró de la Fundació Vallviva i representant del projecte de Juan Carlos Unzué sobre la investigació de la malaltia ELA, ha remarcat "la solidariat d’aquest Festival fa que part dels beneficis vagin a la recerca de la malaltia neurodegenerativa ELA una gran desconeguda. Els valors del a Vall d’en Bas, els valors del Vallviva són valors solidaris".
 
En els propers mesos es donarà a conèixer la programació musical completa i la resta d’activitats. Les entrades es posaran a la venta a mitjan mes de maig a través del web http://vallviva.cat i tindran un preu d’entre 50 i 175 euros.
 

Un dels escenaris dels festival que tindrà lloc del 14 al 16 de juliol. Foto: Xavier Borràs.


El festival dels sentits
Un any més, els assistents podran gaudir de l’experiència del festival, activant tots els seus sentits: respirant l’aire d’un entorn natural privilegiat en un entorn idíl·lic gaudint de la natura, les plantes, les flors i el paisatge; escoltant l’oferta musical de qualitat amb caps de cartell de projecció internacional; tastant una oferta culinària de primer nivell de productors i elaboradors comarcals, amb productes KM0 de reconegut prestigi internacional; visualitzant espectacles atractius i emotius on la llum i el color seran protagonistes; i palpant el tacte de la natura, la gespa, les flors i les plantes que ofereix el recinte. "En cap altre festival es pot caminar amb els peus descalços com aquí", ha reblat Eudald Morera.
 

Un moment de la presentació aquest matí a la finca de Les Brides. Foto: Xavier Borràs.


1.900 assistents en la primera edició de 2021
En un context de restriccions d’aforament a les activitats culturals a causa de la pandèmia, la primera edició del Vallviva Festival va exhaurir entrades i va aconseguir congregar 1.901 persones que, amb la seva aportació, van recaptar més de 20.000 euros per a la planta d’Oncologia Infantil de la Vall d’Hebron, tal com es recull a la Memòria. 2021.

En la primera edició, el cartell va estar composat per Manel, Judit Neddermann, Maria Arnal i Marcel Bagés, Joan Pau Chaves, Cor de Teatre, Alba i Santi Careta, The Hanfris Quartet, Manzau, Koko-Jean & The Tonics, i Massa.

A més de a la finca de Les Brides, el Festival Vallviva també s'ha presentat a les 11:00 h a la Diputació de Girona, amb la presència afegida del president Miquel Noguer i del batlle de la Vall d'en Bas, Lluis Amat.
 

La presentació del festival també s'ha fet aquest matí a la Diputació de Girona. Foto: @vallviva.


El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer ha assenyalat que "la Diputació de Girona aposta pel turisme de qualitat que fa viure i sentir el territori. I per això ajudem a festivals que com aquest, són un espai que fomenta la cultura local i exerceix d’altaveu de les diferents propostes culturals de les comarques gironines. És important pel territori aquest festival precisament a les comarques de l’interior". "Estem al costat del Vallviva, donant-li suport des del primer moment, per la seva vessant solidària i pels valors del festival", ha afegit. 
 
Per la seva banda, el batlle de la Vall d’en Bas i diputat, Lluís Amat, ha remarcat que "estem contents de comptar amb el festival Vallviva a la Vall d’en Bas. Un festival que inclou una ambiciosa programació, una iniciativa cultural i solidària en un entorn idíl·lic per gaudir-lo amb tots els sentits. La primera edició va ser tot un èxit i esperem superar-lo enguany".

 
Arxivat a