Les obres han consistit en la renovació del paviment de l'avinguda de Sant Jordi, del carrer de Portbou, del carrer Zamenhof i de la carretera de la Canya, que sumen una longitud de 2,8 quilòmetres, i del passeig de Barcelona, amb una longitud de 460 metres. El febrer passat va finalitzar la primera fase d'aquesta actuació, centrada en les millores al passeig de Barcelona, la carretera de la Canya i una primera part de l'avinguda de Sant Jordi i ara el que s'ha fet ha estat acabar la segona fase, completant tota l'actuació.
Els treballs han inclòs la renovació dels sistemes de drenatge longitudinal i transversal; la renovació de la senyalització horitzontal, amb el repintat de les marques vials, i vertical, amb la col·locació de panells informatius, i la instal·lació de barreres de seguretat metàl·liques.
El secretari per a la Mobilitat explicava que el que s'ha volgut és 'reforçar' tots aquells carrers que suporten el trànsit de pas per dins de la ciutat –sobretot en el cas del vial Sant Jordi, la carretera de la Canya i la de Barcelona- perquè tinguin el ferm en condicions per poder suportar l'augment del trànsit que hi haurà a partir de l'obertura del túnel de Bracons i mentre encara no estigui a punt la variant d'Olot. Es calcula que el trànsit augmentarà en un 15 o 20% més que en l'actualitat, quedant-ne exclosos els camions de llarg recorregut que hauran de passar obligatòriament per l'autopista.
La variant d'Olot
Pel que fa a la construcció de la variant d'Olot, Nadal ha explicat que el calendari fixa la redacció del projecte a finals d'aquest any o a principis del que ve. Fins que no sigui una realitat, però, s'hauran d'utilitzar aquests cinc vials que ara s'han reforçat per poder assumir tot el trànsit.
L'Ajuntament d'Olot ha encarregat l'elaboració d'un estudi de mobilitat a una consultora per tal de calcular el trànsit que provindrà del túnel de Bracons, alhora que es fixaran les mesures més idònies per a l'ordenació dels vehicles, com podrien ser panells indicadors, panells mòbils, càmeres o semàfors. 'S'intentarà que el trànsit no passi tot per en un sol vial, sinó que es distribueixi pel conjunt de la ciutat', ha apuntat Nadal.
L'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, ha demanat que a principis de l'any que ve es reforci l'asfalt del tram que va des del pont de Ferro (al final del passeig de Barcelona) fins a la rotonda de la Solfa (avinguda de Santa Coloma), ja que es tracta d'un punt d'entrada i sortida de trànsit important. Amb això, ha dit, es completarien del tot els trams de carretera de distribució del trànsit a Olot.