Segons ha comentat a NacióGarrotxa David Serramitjana, director de la Fundació Fauna i president d'Empatia, "la idea, resumint-la molt, consisteix en el fet que en tots o la gran majoria deels restaurants de la Garrotxa hi hagi plats vegans en els menús". Segons Serramitjana, moltes vegades les opcions veganes no estan incloses en el menú "i si et preparen alguna cosa a part, normalment acabes pagant a preu de carta".
L’objectiu del Projecte Ve Gana és el de facilitar i incentivar l’alimentació vegana, de manera que les persones que fan aquesta opció per nodrir-se, puguin gaudir-ne d’una manera fàcil i econòmica com la resta de persones quan van a menjar fora de casa.
El veganisme està creixent molt i es considera que és un bon moment per a iniciar aquest projecte, ja que en poden sortir beneficiades les diferents parts (vegans, restaurants de la zona, sector turístic i la comarca en general).
El veganisme és una filosofia de vida on no s’utilitza cap tipus de producte o d’activitat animal. I pel que fa a l’alimentació vegana, és aquella en la qual no s’ingereix cap aliment d’origen animal: “El respecte animal comença a la taula de cada persona”.

David Serramitjana, director de la Fundació Fauna. Foto: @davidserramitjana.
Molts estudis i experiències han demostrat que, el fet de portar una alimentació vegana, aporta molts beneficis a nivell de salut, ja que es tracta d’un tipus d’alimentació molt saludable a diferència del tipus d’alimentació actual, on s’abusa d’una manera exagerada dels productes d’origen animal.
Relacionar turisme i gastronomia està molt d’actualitat i s’ha vist que és un bon reclam pel sector. Amb el Projecte Ve Gana es pretén crear un projecte de turisme gastronòmic per tal de cobrir aquest sector no desenvolupat en el nostre territori.
Amb tot això, també volen que la comarca de la Garrotxa torni a demostrar, tal i com ja ha fet en d’altres ocasions, que és una comarca pionera en el respecte cap al medi ambient, les persones i els animals.