"Les jornades ens donaran un camí per saber quin sector volem per la nostra comarca i perquè tothom sàpiga quines són les prioritats", explica el president de l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra. "Hem de posar ordre. Tenim unes necessitats i potser hem de fer un canvi. Hem anat a buscar també molts establiments que no formaven part de l'associació. Aquells més crítics o els que no hi creuen. Crèiem que havíem d'anar a buscar una radiografia molt global del que és la gastronomia de la comarca", afegeix.
El primer dia de les jornades serà dimarts 14 de novembre a Can Trona de la Vall d'en Bas. El matí es faran diferents xerrades sobre la valorització del sector, el producte local o l'associacionisme amb ponents cm Joel Castanyé, Amanda Barba, Martí Sabrià i Pep Palau. A la tarda, hi haurà diverses dinàmiques de treball sobre les accions de l'Associació d'Hostalatge.
El segon i últim dia de les jornades gastronòmiques (dimecres 15) se celebrarà a l'Espai Cràter d'Olot a la tarda. Hi haurà una conferència d'Ada Parellada sobre la sostenibilitat, el talent i l'hostaleria. També s'entregaran els guardons de l'Associació, els quals aquest any aniran per Lluèrnia, l'empresa Tot Treball i el restaurant Ca la Carmelita.
Un pla estratègic com a resultat
Està previst que de les jornades gastronòmiques n'acabi sortint un pla estratègic que posi sobre paper les conclusions i accions que surtin dels debats i taules que es facin durant els dos dies de trobades.El document l'elaborarà la mateixa empresa que ja ha estat fent una diagnosi de l'hostaleria de la Garrotxa els últims mesos i la qual es presentarà a les jornades. Es tracta d'una consultoria que, un cop acabi la trobada gastronòmica, posarà sobre paper les principals idees i acords. Les jornades i la tasca de la consultoria és finançada pel paquet d'ajudes europees del Fons Next Generation que la Garrotxa va rebre per desenvolupar el turisme sostenible.