​La restauració garrotxina s'asseu a debatre el seu futur com no ho ha fet mai

El sector ha organitzat dos dies de conferències i dinàmiques per repensar-se com a col·lectiu

Membres de l'Associació d'Hostalatge en la presentació de les jornades
Membres de l'Associació d'Hostalatge en la presentació de les jornades | Pau Masó
Nació
09 de novembre de 2023, 10:05
Actualitzat: 11:05h
La restauració garrotxina està convocada el pròxim dimarts 14 i dimecres 15 de novembre en unes jornades de debat i reflexió que se celebraran per primer cop en anys. Mai abans s'havien organitzat una trobada del sector com la que es planteja ara. Impulsada per l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, la trobada té l'objectiu de marcar el camí (un pla estratègic) que ha de seguir el sector després de la pandèmia.

"Les jornades ens donaran un camí per saber quin sector volem per la nostra comarca i perquè tothom sàpiga quines són les prioritats", explica el president de l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra. "Hem de posar ordre. Tenim unes necessitats i potser hem de fer un canvi. Hem anat a buscar també molts establiments que no formaven part de l'associació. Aquells més crítics o els que no hi creuen. Crèiem que havíem d'anar a buscar una radiografia molt global del que és la gastronomia de la comarca", afegeix.

El primer dia de les jornades serà dimarts 14 de novembre a Can Trona de la Vall d'en Bas. El matí es faran diferents xerrades sobre la valorització del sector, el producte local o l'associacionisme amb ponents cm Joel Castanyé, Amanda Barba, Martí Sabrià i Pep Palau. A la tarda, hi haurà diverses dinàmiques de treball sobre les accions de l'Associació d'Hostalatge.

El segon i últim dia de les jornades gastronòmiques (dimecres 15) se celebrarà a l'Espai Cràter d'Olot a la tarda. Hi haurà una conferència d'Ada Parellada sobre la sostenibilitat, el talent i l'hostaleria. També s'entregaran els guardons de l'Associació, els quals aquest any aniran per Lluèrnia, l'empresa Tot Treball i el restaurant Ca la Carmelita.
 

Un pla estratègic com a resultat

Està previst que de les jornades gastronòmiques n'acabi sortint un pla estratègic que posi sobre paper les conclusions i accions que surtin dels debats i taules que es facin durant els dos dies de trobades.

El document l'elaborarà la mateixa empresa que ja ha estat fent una diagnosi de l'hostaleria de la Garrotxa els últims mesos i la qual es presentarà a les jornades. Es tracta d'una consultoria que, un cop acabi la trobada gastronòmica, posarà sobre paper les principals idees i acords. Les jornades i la tasca de la consultoria és finançada pel paquet d'ajudes europees del Fons Next Generation que la Garrotxa va rebre per desenvolupar el turisme sostenible.