Les entitats de Sant Jaume de Llierca ja tenen un espai propi

S’anomena «El Fil» i són 150 metres quadrats per a dotze entitats | Es tracta d’un espai sociocultural situat a l’antic ajuntament i dotat de biblioteca i sala de conferències | Diputació i Ajuntament han fet possible una obra que va començar el setembre passat

Entrada de l'espai El Fil
Entrada de l'espai El Fil | Aj. Sant Jaume
NacióGarrotxa
16 de maig del 2017
Actualitzat a les 8:58h
Sant Jaume de Llierca suma un nou equipament al poble amb la inauguració del nou espai sociocultural “El Fil”. Es tracta d’un centre que busca impulsar l’activitat social, cultural i de lleure al municipi. Des del passat divendres 12 de maig l’espai ja està en funcionament i té una capacitat per dotze d’entitats.
 
“El Fil” està situat a l’antic ajuntament del municipi, un espai de 150 metres quadrats amb dues plantes. L’equipament està dotat d’una biblioteca que forma part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Girona, també té un espai jove i a la primera planta s’ha adaptat l’espai per a una sala de conferències amb capacitat per a una quarantena de persones. A més, a la segona planta, es compta amb una sala polivalent i de reunions per a les entitats.
 
El cost d’aquesta obra volta al voltant dels 160.000 euros, més de la meitat s’han posat des de l’Ajuntament i la resta, uns 70.000, des de la Diputació de Girona. Es tracta d’una obra que ha durat 6 mesos: des del setembre de l’any passat fins al mes de març d’enguany.
 
Lluís Costabella, diputat de la Diputació de Giorna, es mostra “satisfet” per haver pogut col·laborar en un projecte que “facilitarà la feina que desenvolupen les entitats de Sant Jaume”. Costabella també ca recordar que “El Fil” també simbolitza “la materialització de la idea de treball col·lectiu arrelat al territori”, aquella que utilitza la xarxa i instruments col·lectius per donar resposta a les necessitats. 
 

L'edifici renova de l'antic ajuntament ha acollit el nou espai Foto: Aj. Sant Jaume