​Onada de robatoris a Sant Feliu de Pallerols

En els últims quinze dies, el poble ha patit sis episodis a domicilis i els Mossos han incrementat la vigilància

Vista general de Sant Feliu de Pallerols
Vista general de Sant Feliu de Pallerols | Arxiu ND
Redacció
14 de desembre del 2022
Actualitzat el 15 de desembre a les 12:12h
Sant Feliu de Pallerols està patint durant les últimes setmanes una onada de robatoris. Segons han explicat fonts dels Mossos d'Esquadra a NacióGarotxa, en els últims quinze dies s'han produït sis episodis d'aquest tipus a domicilis. La setmana passada va haver-hi dos robatoris i aquesta quatre, dos dels quals van quedar en temptatives. El mes de novembre, però, també ja es van produir tres robatoris que se sumen als d'aquests últims quinze dies. En un mes, s'haurien registrat una desena d'entrades a domicilis o intents. 

De moment, no hi ha hagut cap detenció i els Mossos estan investigant els fets. Tot apunta que es tractaria de lladres o bandes organitzades de fora la comarca que roben i se'n van. Els robatoris s'han produït a diferents domicilis del sisè municipi més poblat de la comarca amb 1.400 habitats. Les entrades han estat, sobretot, a la zona de les cases barates de Sant Feliu.

El cap dels Mossos d'Esquadra a la Garrotxa, Blai Ortiz, explica que han organitzat un dispositiu a nivell de demarcació: "Hem muntat un dispositius regional, és a dir no només comarcal, sinó també amb la implicació de la regió policial de Girona perquè sospitem que els autors venen de fora la Garrotxa. Des que fem aquests controls, els robatoris s’han aturat de manera molt ràpida mentre seguim fent les investigacions". 

La situació ha posat en alerta l'Ajuntament, qui ho ha traslladat als Mossos. "Vam tenir robatoris fa tres o quatre setmanes. Hi va haver controls policials i semblava que s'havia calmat la situació, però aquesta setmana ens hem trobat que hi ha hagut un repunt", diu l'alcalde de Sant Feliu, Artur Colomer, en declaracions a aquest diari. "No és només a Sant Feliu. Em consta que diferents pobles de la Garrotxa, Amer i a Anglès hi ha hagut robatoris", afegeix Colomer. Una circumstància que subscriu Ortiz: "Sant Feliu és la zona que més ha patit aquests fets, però hem tingut repunts a altres indrets de la comarca".

Com a resposta a la situació de Sant Feliu, el cos ha reforçat la seva presència policial intensificant els patrullatges a la zona. L'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols ha emès un comunicat a les xarxes socials on informa que els Mossos han incrementat la seva presència al poble i demana als veïns que davant qualsevol sospita truquin al 112.