Sant Jaume de Llierca presenta el nou model de recollida de residus

Els contenidors de les fraccions orgànica, paper i cartró, envasos lleugers i resta estaran tancats i només s'hi podrà accedir amb una tarja d’identificació personalitzada

NacióGarrotxa
18 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:28h
La xerrada sobre els nous contenidors va tenir lloc al Centre Cívic.
La xerrada sobre els nous contenidors va tenir lloc al Centre Cívic. | @SantJaume.
L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca i Consorci de Medi Ambient de la Garrotxa (SIGMA) van organitzar la passada setmana una xerrada informativa per a presentar el nou model de recollida de residus que s’hi implementarà el mes de desembre vinent.

El tret de sortida de l’acte va anar a càrrec del regidor d’Obra Pública, Brigada i Serveis Municipals, Marc Mínguez, que va  va explicar els avantatges del model de recollida de residus amb contenidors amb accés controlat. "Tot i suposar un important canvi d’hàbits en la recollida de deixalles, la transformació del model de recollida de deixalles és la via a seguir per a donar resposta a les exigències legals de reducció dels residus generats i per avançar en la conservació del medi ambient”, va dir Minguez.

També, va incidir en el fet que “els residus que no es poden dipositar als contenidors s’han de portar a la deixalleria mòbil o al servei de recollida de voluminosos, segons el calendari fixat consultable a la web de l’Ajuntament”, arran dels abocaments incontrolats i incívics detectats al poble.
 
En el transcurs d’aquesta sessió també es va fer una presentació tècnica del contingut de la campanya i del servei amb contenidors amb accés controlat a càrrec de David Llongarriu, tècnic del consorci SIGMA.
 
Segons Llongarriu, "els contenidors de deixalles de les fraccions orgànica, paper i cartró, envasos lleugers i resta estaran tancats i només hi podran accedir per al seu ús aquells usuaris que disposen d’una tarja d’identificació personalitzada amb el permís corresponent”. Amb la identificació dels usuaris que utilitzen el contenidor, es podran aplicar unes taxes de residus més justes, sota el concepte de "qui contamina paga", tot diferenciant "aquells ciutadans que fan un ús correcte de la recollida selectiva dels que no”, va afegir Llongarriu.
 
El canvi de model amb el tancament dels contenidors arribarà a Sant Jaume de Llierca el desembre de 2021. Cada habitatge disposarà d’una targeta d’identificació que donarà accés als contenidors d’una àrea de recollida. Per a facilitar el lliurament de les targetes i poder mostrar-ne el funcionament, es convocaran sessions informatives i, a més, durant els primers dies es comptarà amb la presència d’un tècnic del Consell Comarcal, durant unes hores a l’Ajuntament, per a resoldre qualsevol tipus de dubtes.

Un cop finalitzada la presentació de la campanya i del servei es va obrir un torn de precs i preguntes perquè els assistents a l’acte poguessin fer les consultes que van considerar oportunes, tant als responsables polítics municipals com als tècnics.