Torna la restricció d'accés als gorgs del pla d'en Xurri a Sant Privat d'en Bas

L'única novetat d'enguany és l'ampliació de l'horari, que serà des de dos quarts de nou del matí

La barrera i la caseta d'accés a l'àrea dels Pins a punt per a funcionar des del 19 de juny.
La barrera i la caseta d'accés a l'àrea dels Pins a punt per a funcionar des del 19 de juny. | Foto: Xavier Borràs.
NacióGarrotxa
15 de juny del 2021
Actualitzat a les 9:52h
Aquest estiu, i en la línia del que ja s’ha fet els darrers anys, s’emprenen una sèrie de mesures per a regular l’accés a la zona dels Pins, al Pla d'en Xurri de Sant Privat d'en Bas, i evitar així  l'excés de freqüentació i la degradació ambiental d’aquest espai natural.

Per aquest motiu, es continuarà amb la restricció d’accés als vehicles motoritzats –amb la mateixa caseta i barrera que es va instal·lar l'any 2020 passat el gual del Gurn, a l'alçada de Santigosa–, fins a un màxim de 40.

Els preus no canvien respecte de l’any passat: serà gratuït per als veïns de la Vall d’en Bas i costarà 2 euros per moto, 5 euros per cotxe i 7 euros per furgoneta. Un dels canvis d’aquest any es l’ampliació de l’horari, que passa a ser de 8.30 a 20.00, amb què s'ha guanyat un marge d'una hora i mitja als matins.

Un altre dels canvis és la introducció de la figura dels Agents Cívics als Hostalets d'en Bas, que regularan els aparcaments del poble i faran d’informadors de les conductes incíviques, sobretot les relacionades amb el mal estacionament dels vehicles que hi solen ocórrer sovint.

Les restriccions a l'àrea del Pins de Sant Privat d'en Bas s'inicien aquest 19 de juny i s’allargaran fins al 12 de setembre.

 
Arxivat a