Els ramats de xais havien estat un dels elements claus en la producció ramadera catalana i en la caracterització d'un paisatge i d'un estil de vida. També havien proporcionat un producte alimentari que encara molta gent identifica com la carn per excel·lència, fins al punt que la "carn", en abstracte, era la de xai. Però aquest sector va entrar fa anys en un clar retrocés degut a motius diversos, com ara els baixos preus de compra en origen i la inestabilitat de diversa mena que comporta el bestiar que cada dia ha de ser tret a pasturar.
Per recuperar la tradició culinària i la utilitat ecològica i econòmica de la ramaderia ovina, Rosa March ha escrit el llibre titulat La cuina del xai. Receptes per quedar bé i fàcils de fer. Una acció que, a través de la posada en valor de la carn de xai com a producte alimentari, vol obrir la mirada global sobre el tema. Ramadera a les Vilas,a Pruit, al Collsacabra, Rosa March presenta aquesta obra, editada per Viena Edicions, aquest dimarts, dia 22, al Casino de Vic, a les 19 h. La presentació serà a càrrec de Ferran de Muller i hi assistirà Pilarín Bayés, autora de les il·lustracions del llibre.
Un llibre en defensa de la cuina del xai
Rosa March, ramadera del Collsacabra, presenta la seva obra aquest dimarts al Casino de Vic
Ara a portada
Publicat el 21 de novembre de 2016 a les 15:23
Et pot interessar
-
Societat Lluís Ramió serà el nou gerent de l’Hospital d’Olot
-
Societat Olot aplicarà la tarifació social a les escoles bressol aquest 2025
-
Societat Olot repinta tots els passos de vianants de la ciutat
-
Societat Els Mossos tornen a patrullar a peu als pobles de la Garrotxa: «Ha de servir per crear un vincle»