Els ramats de xais havien estat un dels elements claus en la producció ramadera catalana i en la caracterització d'un paisatge i d'un estil de vida. També havien proporcionat un producte alimentari que encara molta gent identifica com la carn per excel·lència, fins al punt que la "carn", en abstracte, era la de xai. Però aquest sector va entrar fa anys en un clar retrocés degut a motius diversos, com ara els baixos preus de compra en origen i la inestabilitat de diversa mena que comporta el bestiar que cada dia ha de ser tret a pasturar.
Per recuperar la tradició culinària i la utilitat ecològica i econòmica de la ramaderia ovina, Rosa March ha escrit el llibre titulat La cuina del xai. Receptes per quedar bé i fàcils de fer. Una acció que, a través de la posada en valor de la carn de xai com a producte alimentari, vol obrir la mirada global sobre el tema. Ramadera a les Vilas,a Pruit, al Collsacabra, Rosa March presenta aquesta obra, editada per Viena Edicions, aquest dimarts, dia 22, al Casino de Vic, a les 19 h. La presentació serà a càrrec de Ferran de Muller i hi assistirà Pilarín Bayés, autora de les il·lustracions del llibre.
Un llibre en defensa de la cuina del xai
Rosa March, ramadera del Collsacabra, presenta la seva obra aquest dimarts al Casino de Vic
ARA A PORTADA
Publicat el 21 de novembre de 2016 a les 15:23
Et pot interessar
-
Societat Figueres i Olot veuran passar La Vuelta per primer cop els dies 27 i 28 d'agost
-
Societat Olot és l'única capital de comarca gironina que redueix els lloguers
-
Societat Té risc viure entre volcans? Un projecte a la Garrotxa ho aclareix
-
Societat Una oficina itinerant dels Mossos recorrerà cinc pobles de la Garrotxa
-
Societat El Meteocat emet un avís per temps violent a quatre comarques durant la tarda de divendres
-
Societat Prop de 120 persones participen en la reunió amb l’alcalde d'Olot als barris a Les Tries i Sant Miquel