La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha afirmat que aquestes xifres indiquen 'malauradament' que encara hi ha molta feina per fer per eradicar la violència de gènere a la societat catalana. El telèfon d'atenció a les dones en situació de violència ha rebut, durant el 2008, 1.121 trucades de les comarques gironines. D'aquestes, 913 són de dones que pateixen violència de gèneres.
Aquest miler de consultes és una xifra semblant a les visites que han rebut a les oficines de l'ICD a Girona demanant informació. Han rebut 186 consultes als serveis d'atenció jurídica i 218 dones han passat pel servei d'atenció psicològica.
Als coneguts com a 'punts de trobada', on es poden reunir els pares amb els fills en un ambient 'neutre' per intentar que l'infant pugui quedar per sobre de la situació, hi han passat 126 famílies amb 164 infants. N'hi ha un a Girona i un altre a Figueres.
Precisament per eradicar la violència envers les dones a la societat catalana, una de les campanyes que impulsa la Generalitat és 'Talla amb els mals rotllos', una campanya de sensibilització envers els joves que pretenen posar sobre la taula actituds que, sota l'aparença de normalitat, poden ser de dominació o control. Han fet 58 d'aquests tallers a la demarcació i hi han passat 1.400 joves de les comarques gironines.
Acció Social ha destinat més de 635.000 euros a projectes per actuacions polítiques de dones a les comarques gironines durant el 2008. D'aquests diners, la majoria s'han destinat a projectes impulsats per ajuntaments i consells comarcals.
Actualment a les comarques gironines hi ha cinc Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) que ofereix informació, orientació i assessorament en els aspectes relacionats amb la vida de les dones. La previsió és que als SIAD de Figueres, Palafrugell, Girona, Lloret de Mar i Arbúcies se n'hi sumin cinc més: a Sant Feliu de Guíxols, Olot, Blanes, un a la comarca de la Garrotxa i un altre a la Cerdanya.