Amics de la UNESCO de Girona celebra el 25è aniversari

La celebració es presentarà el dijous 30 de setembre de 2010, al Centre Cultural de Caixa de Girona - Fontana d'Or

Publicat el 30 de juliol de 2010 a les 18:30
La celebració es presentarà el dijous 30 de setembre de 2010, al Centre Cultural de Caixa de Girona – Fontana d’Or. D’una banda serà un acte de reconeixement als membres fundadors de l’associació Amics de la UNESCO de Girona l’any 1985 - M. Antònia Barbero Rivera, la primera presidenta, Joaquim Bauxell Costa, Joan Carreres i Péra, Antoni Domènech Roca, Francesc Ferrer Gironès, Josep Ma. Llauger Dalmau, Bep Marquès Sureda, Montserrat Pumarola Rodriges i Carles Vivó Siqués. I contemplarà també un repàs breu a la història d’aquests primers 25 anys i una conferència entorn el tema de la llengua catalana, un dels eixos de treball de l’associació.
 
En el programa d’aquest aniversari hi haurà activitats de continuïtat com el Concurs artístic i literari del qual ja se n’ha fet 15 edicions, el cicle de patrimoni industrial que ha arribat a la 4a., el desplegament del projecte Apadrinem escultures que es va iniciar el 2001-02 a Girona ciutat, els projectes de cooperació com el de Merzuga al Marroc del qual se n’han fet 5 edicions, etc. I d’altres actes puntuals que ja es fan, però que intentaran que tinguin un tractament especial, com són el dia internacional de patrimoni audiovisual, el DENIP, el dia de la llengua materna i el dia de la poesia.
 
Dins del calendari particular del 25è aniversari hi ha 3 dates clau: 30 de maig de 1985, l’acta constitucional de l’associació; el 16 de setembre de 1985, data que Justícia dóna com a vàlida l’associació i el 22 de novembre de 1985, moment en què es presenta l’associació a la ciutadania de Girona. Tenint en compte aquest detall, Amics de la UNESCO de Girona convida els nois i noies que van néixer a Girona aquests 3 dies a esdevenir membres de l’associació. Aquesta proposta servirà per crear una secció juvenil dins Amics de la UNESCO de Girona.
 
La valoració d’aquests 25 anys és molt positiva. Reig diu que tenint en compte que la tasca que fan és totalment de voluntariat hi ha alguns moments que la feina els supera, però el fet de veure resultats de les seves accions els esperona a seguir endavant.
 
Diu també que una associació UNESCO suposa un compromís i un repte, perquè s’han de fer conèixer els ideals i els programes de la UNESCO aquí, a Girona i comarques, però s’ha de ser capaç també d’explicar Girona i comarques, amb tot el seu patrimoni, arreu.
 
Amics de la UNESCO de Girona pertany a la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO des dels seus inicis, i a través d’aquesta a la FEACU – Federació Europea d’Associacions, Centres i Clubs UNESCO – i a la FOCIR – Federació d’Organitzacions Catalanes internacionalment Reconegudes. A més, de col·laborar amb la Coordinadora d’ONG Solidàries de les Comarques gironines. I ser membre fundador de Xarxa Blau.