Els cursos permetran que els metges que vinguin a Catalunya i a les comarques gironines coneguin diferents aspectes com el marc jurídic i legal de la professió, el codi deontològic i diferents normatives. El curs també consta d'una part pràctica on es fa un seguiment del metge.
Segons informa el Departament de Salut, 'els metges que vénen a exercir la professió a Catalunya ho fan amb nivells de competència molt diversos'. Per aquest motiu sha elaborat una proposta formativa que es basa, duna banda, en coneixements relacionats amb els aspectes jurídics, legals i del sistema de salut, i de l'altra banda, a facilitar el procés dintegració en el lloc de treball mitjançant la tutorització activa.
Pel que fa al contingut i la metodologia, el Programa dacollida de professionals estrangers sestructura en tres parts. La primera part, presencial i comuna per a tots els participants, tracta sobre el funcionament del sistema sanitari català i espanyol. S'expliquen, entre d'altres, el marc jurídic, el codi deontològic del metge, i la normativa derivada de la prescripció farmacèutica.
La segona part es basa en la formació de situacions durgència i demergència, i en un programa de seguiment del metge estranger al seu lloc de treball. Els alumnes estaran tutoritzats per un metge de referència del centre. La tercera part consta duna prova davaluació de competències que servirà per determinar quines activitats shauran de recomanar individualment per millorar la competència dels metges.