
La Confederació Espanyola de Directius i Executius (CEDE) ha alertat que si la sortida a la crisi econòmica s'allarga això provocarà que tota una generació eviti córrer riscos empresarials. 'Ens podem trobar amb joves que pensin que el millor és no arriscar-se perquè les conseqüències poden ser nefastes', ha dit el vicepresident de la CEDE Ramon Adell. Per lluitar contra aquesta concepció i reivindicar la figura del directiu, més de 1.000 executius es reuniran a Girona. El congrés d'alt nivell té per lema 'Dirigir i obrir-se al món' i un dels seus eixos de debat serà la internacionalització. Entre els ponents, destaquen alts càrrecs directius de Microsoft Western Europe, Nestlé, Hispasat i Volkswagen.
Les conseqüències de la crisi no només provocaran fractures econòmiques, sinó també canvis de mentalitat. Aquesta és l'alerta que avui ha posat sobre la taula el vicepresident de la CEDE. Per a Adell, si la sortida a la situació actual s'allarga, això pot derivar en un canvi de mentalitat que afecti tota una generació, i que freni l'emprenedoria.
'Ens podem trobar amb una generació de joves que pensin que el millor és no córrer riscos, perquè aleshores les conseqüències poden ser nefastes', ha afirmat Adell. El vicepresident ha volgut ressaltar que aquesta concepció es traduiria en la següent màxima: 'Hem patit una crisi de joves, hem vist patir els nostres pares i, per tant, no val la pena fer coses'.
Per lluitar contra aquesta concepció, i reivindicar la figura del directiu, la CEDE celebrarà a Girona el III congrés anual de la confederació. La trobada d'alt nivell, organitzada per l'entitat i la Fundació Príncep de Girona, reunirà més de 1.000 empresaris i executius de tot l'Estat a l'Auditori-Palau de Congressos el proper 30 de novembre.
El congrés tindrà per lema 'Dirigir i obrir-se al món', i un dels eixos principals de debat serà la internacionalització. I és que, per a la CEDE, actualment dirigir una iniciativa empresarial és sinònim d'obrir-se al món. Una concepció que, segons el seu vicepresident, és vàlida per a tot tipus d'empreses.
'A vegades, quan dius a les pimes que cal fer coses a fora, et responen que això és per a empreses grans i multinacionals; però no és cert, i precisament les comarques gironines tenen molts exemples de pimes que estan gent les coses bé', ha ressaltat el vicepresident de la CEDE.
Grans ponents per a un debat d'alçada
El congrés comptarà amb intervencions d'alts directius i executius, que juntament amb experts i responsables polítics oferiran una visió global de la situació actual i les perspectives de futur. En aquest sentit, la mirada dels ponents se centrarà en l'horitzó del 2020, amb l'objectiu de veure com pot evolucionar l'economia durant la propera dècada.
Entre els ponents que prendran part en les diferents sessions i debats es troben la vicepresidenta segona del govern estatal i ministra d'Economia, Elena Salgado; el president del Centre per a l'Economia Global i Geopolítica d'Esade, Javier Solana; la presidenta d'Hispasat, Petra Mateos; el president de 'La Caixa', Isidre Fainé, i els vicepresidents de Nestlé, Luis Cantarell; de Microsoft Western Europe, Rosa Maria García; de Volkswagen, Francisco Javier García Sanz, i el conseller delegat d'Indra, Regino Moranchel.
A l'acte també hi assistiran els prínceps d'Astúries, el president de la Generalitat, José Montilla, i l'expresident Jordi Pujol.
Més de 88.000 membres
La CEDE compta entre els seus associats amb més de 88.000 membres, agrupats en 42 associacions. El congrés de Girona serà el tercer que porti a terme la confederació, després del que l'any passat va tenir Pamplona com a seu.
En aquesta trobada, que va tenir per lema 'Liderant en positiu', hi van assistir més de 1.200 persones. Durant la presentació del congrés a Girona, Ramon Adell ha fet incís en què cal reivindicar la figura del directiu, i allunyar-la de la concepció que es té d'una persona amb contracte blindat.
'Aquest país l'han aixecat directius sense bonus milionaris, que cada dia treballen moltes hores i que s'aixequen a les set del matí per tirar endavant les seves petites i mitjanes empreses', ha ressaltat el vicepresident de la CEDE. I ha conclòs: 'I el que no es mereixen és que es pensi amb ells com el que no són, per això cal reivindicar la seva figura'.