Aquesta és una de les novetats d'enguany però Mascort també ha destacat que, en el procés engegat l'any anterior, s'ha continuat amb la renovació d'altres aspectes de la cavalcada com la nova carrossa de joguines o la de la cuina reial. 'Aquest any s'han renovat carrosses de manera visualment impactant i amb un punt d'espectacularitat', ha concretat Mascort.
Mascort ha destacat que després d'organitzar la cavalcada des del 1992 calia iniciar el procés de renovació d'alguns elements com les carrosses dels tres reis tal com van fer l'any anterior. El següent pas ha estat renovar la carrossa de la cuina reial, que Mascort augura que 'agradarà molt', s'ha redissenyat també la carrossa gran de joguines que, diu, 'ja havia arribat a un punt que es feia necessà ria la renovació'. També han canviat el calçat de tots els patges i la comitiva del rei blanc i el rei ros, i s'ha fet el vestuari nou dels patges del ball de cavallets, els mags i tota la comitiva dels cuiners reials. Mascort ha situat la renovació del campament com a objectiu per les pròximes edicions.
Tot plegat per assegurar que l'arribada de Ses Majestats a la ciutat segueixi sent 'un espectacle i un pol d'atracció per gent tant de Girona com de totes les comarques gironines', ha concretat Mascort. De fet, ha situat la cavalcada de Reis com l'acte que 'arrossega més gent en més poques hores a la ciutat' i és que calculen que hi ha unes 80.000 persones que acudeixen a Girona per rebre els reis.
Però no totes les novetats se situen en les renovacions de carrosses i vestuaris. També han fet un canvi en l'organització de la cavalcada que elimina la comitiva del pròleg per situar-hi 'els homes del foc' que s'encarregaran d'encendre els fanalets de tots els nens que esperin l'arribada dels reis. Per això, Mascort ha fet una crida als pares perquè deixin els fanalets dels seus fills apagats. Els patges que desfilaven en el pròleg passaran a resituar-se a la comitiva de cada rei.
Mascort ha explicat que també han creat una comissió per facilitar l'organització de la cavalcada de la qual afirma que n'estan 'molt satisfets'. L'objectiu també era implicar més gent i sobretot els joves en l'organització de l'arribada dels Reis Mags a la ciutat. En total, unes 500 persones hi han participat enguany començant a treballar a partir de finals de juliol.
El responsable de la Confraria també ha volgut recordar als ciutadans que el campament compta amb accessos aptes per a persones amb discapacitats fÃsiques i que, a més, els Reis passen expressament per la zona habilitada per saludar als infants.
El recorregut de la cavalcada d'enguany és el mateix que el de l'any passat. Després del campament real on des de les quatre de la tarda es podran visitar els Reis a les sis començarà la comitiva creuant el pont sobre l'Onyar on Ses Majestats saludaran a la gent que els esperi envoltats d'un espectacle pirotècnic.
El punt de sortida es manté a les sis de la tarda al passeig General Mendoza, enfilant-se per Joan Maragall fins a la ronda Sant Antoni Maria Claret. A continuació, passarà pels carrers Ferran Agulló, Ãlvarez de Castro, Plaça Marquès de Camps i per un tram de Jaume I fins enllaçar amb l'Avinguda Sant Francesc. Des d'aquÃ, es dirigirà com es tradicional, cap a la Plaça del Vi.