Segons el republicà aquesta seria una mostra més de la 'nul·la transparència, la total opacitat i la manca de dià leg amb el territori' que ha tingut tot el procés per decidir com s'havia de fer la interconnexió elèctrica amb França i el traçat de la MAT al territori català .
'Sent Catalunya i particularment Girona un dels principals clients pel que fa al consum d'energia de l'estat, preocupa que finalment no pintem absolutament res en la presa de decisions', ha criticat Ridao. A més, afirma que la solució que s'apunta no aporta 'res de nou' perquè es tracta d'una opció que estava sobre la taula en els primers projectes. 'L'únic canvi són alguns dubtes que s'han expressat sobre la necessitat o no de soterrar 10 quilòmetres de part del traçat' comenta Ridao que lamenta que, tot i això, es tracta d'un 'model obsolet'.
Ridao ha carregat durament contra la postura que del govern espanyol i qualifica d''imposició unilateral' si es tira endavant l'acord previ sobre el traçat. 'No té en compte la voluntat expressada pel territori i per les seves institucions. Ãs una nova mostra de l'ordeno i mano del govern espanyol', opina Ridao.
ERC ha manifestat un cop més que consideren que la interconnexió amb França és innecessà ria. 'Una cosa és que calgui resoldre l'actual dèficit i alimentar energèticament el funcionament del TAV, i l'altra és que això no es pugui aconseguir amb una millora de l'eficiència i l'estalvi a través de la construcció d'algunes infraestructures de carà cter elèctric', comenta Ridao.
Segons els republicans hi ha dues lÃnies d'actuació que permetrien superar aquest dèficit energètic sense haver de construir la MAT i sense haver de fer la interconnexió amb França. Una de les propostes és que es construeixin les dues centrals de nou cicle combinat a les comarques gironines que reclamen des d'ERC que, segons Ridao, permetria produir energia de forma 'més eficient, més rendible i, sobretot, tenint més en compte l'impacte al territori'.
L'altra demanda d'ERC és que es millori la xarxa de distribució i subministrament d'energia de la demarcació que 'avui per avui es obsoleta i presenta als nivells de precarietat'. Per això, reclamen al govern espanyol que impulsi fins el 2012 'les inversions necessà ries per posar en funcionament el denominat pla Tramuntana'.
Finalment, Ridao ha criticat que fins ara ni el govern espanyol ni les institucions europees han traslladat al Govern de la Generalitat ni als ajuntaments afectats la informació referent a la MAT. En aquest sentit, anuncia que 'un cop ens traslladin tota la informació i no només sapiguem el que surt a la premsa, es farà pública la postura del Govern'. Ridao espera que el Govern de la Generalitat, la societat civil i els ajuntaments adoptin una postura unità ria en aquest sentit.