En les dues darreres edicions ja ha format 60 alumnes especialitzats en les tècniques i el foment de la participació.
L'objectiu del curs és formar gestors públics en les diverses dimensions comunicatives i participatives, amb la doble finalitat que els participants puguin analitzar, implantar i optimitzar les iniciatives de participació ciutadana i que dominin les estratègies de comunicació polÃtica. El curs està adreçat a personal tècnic de l'Administració pública, cà rrecs polÃtics, dirigents del tercer sector i professionals que vulguin especialitzar-se en aquesta temà tica.
El president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, ha destacat que 'aquest conveni és una eina important per afavorir la formació de personal tècnic i de cà rrecs electes de les comarques gironines que tenen competències i responsabilitats en la implicació de la ciutadania en la presa de decisions de la gestió dels municipis'. Segons Vilert, 'la Diputació ha fet una clara aposta per fer més moderna i competitiva l'administració local i aquest postgrau reforça aquesta lÃnia de treball'.
Els alumnes, que obtindran un diploma de postgrau en participació ciutadana i comunicació per la Universitat de Girona, tindran a través d'aquest curs un coneixement exhaustiu de les eines per comunicar eficaçment les polÃtiques públiques i per implicar la ciutadania en la decisió i la gestió dels afers públics.
Tot i que hi ha una part de continguts teòrics important (124 hores de classes), la part prà ctica del curs serà fonamental, ja que els alumnes hauran de treballar amb exemples i casos reals d'actualitat. La part prà ctica del postgrau preveu 80 hores de prà ctiques i 20 hores més dedicades a la realització d'un treball. L'organització municipal i la participació, la planificació de les actuacions participatives, la metodologia i els reptes dels pressupostos participatius i l'ús d'Internet com a espai de participació són alguns dels interrogants que es plantejaran al llarg del curs. Les sessions les impartiran professionals dels à mbits d'estudi proposats (mitjans de comunicació, participació ciutadana, comunicació polÃtica, protocol, sociologia, etc.) aprofitant els seus coneixements i la seva experiència.
La tercera edició d'aquest postgrau, que també comptarà amb el suport de la Direcció General de Participació Ciutadana i de la Diputació de Girona, començarà el pròxim mes d'octubre i finalitzarà al juny de 2009. El curs es farà a les instalâ¢lacions de la Fundació UdG a Montilivi els divendres a la tarda i els dissabtes al matÃ. Per a més informació, cal adreçar-se a la Fundació UdG (http://www.udg.edu).