Les aportacions obtingudes en aquest debat seran tingudes en compte pel Comitè Permanent d'Experts del Pacte, encarregat d'elaborar l'informe de bases del PNRI.
Les taules de debat del Pacte, un total de 22, tenen lloc entre els dies 11 i 31 de gener i constitueixen un dels elements de participació de tots els agents socials en el PNRI. Estan classificades en tres categories: territorials (6 taules), sectorials (12) i temà tiques (4).
L'objectiu de la taula territorial que s'ha celebrat aquest dijous a Girona, segons el Departament d'Innovació, Universitat i Empresa, ha estat debatre sobre la situació socioeconòmica actual de les comarques gironines i l'escenari de futur ideal en el context de la societat i de l'economia del coneixement, i proposar mesures per tal que el territori evolucioni de forma adequada.
Els convidats a participar en les taules territorials són representants del teixit social i econòmic territorial, de les universitats, de centres de recerca, de centres tecnològics, de parcs cientÃfics i tecnològics, d'hospitals (gestió i recerca), dels sistemes productius locals del territori, dels sindicats, dels ens empresarials, de les cambres de comerç, dels emprenedors, d'empreses locals i d'experts en sistemes d'innovació territorial i planificació estratègica del territori.
Entre d'altres, hi han assistit representants de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona, l'Institut Català del Suro, l'Institut Català de Recerca de l'Aigua, l'IRTA, l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, la Universitat de Girona, el Parc CientÃfic i Tecnològic de la Universitat de Girona, l'Hospital Universitari Josep Trueta de Girona, la Cambra de Comerç de Girona, Costa Brava Fruticultors SL, PIMEC I CIDEM.
Les aportacions obtingudes a les taules de debat seran tingudes en compte pel Comitè Permanent d'Experts del Pacte, l'encarregat d'elaborar l'Informe de Bases del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació.