El tinent d'alcalde de Relacions Ciutadanes i Joventut, Miquel Poch, ha explicat que 'ja fa temps' que estan estudiant com establir aquesta finestreta única que finalment durant aquest any es podrà posar en funcionament. De moment, estan fent un estudi per tenir en compte 'totes les accions' que caldrà dur a terme. Poch ha presentat aquest dilluns la memòria del 2007 de l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana.
A l'oficina de la plaça del Vi, s'han fet un total de 107.011 atencions presencials, un 2% més que durant el 2006. Aquest mateix increment és el que hi ha hagut a les set oficines descentralitzades dels barris on s'han atès un total de 10.456 persones. Entre les oficines de l'Estació, Sant NarcÃs, Santa Eugènia, Palau, Germans Sà bat, Pont Major i el Sector Est la que atès 'amb diferència' el major nombre d'usuaris ha estat la de Germans Sà bat amb 3.817 consultes. De fet, Poch ha detallat que la descentralització de les oficines és una de les 'apostes' del consistori per tal que els ciutadans no s'hagin de moure del seu barri per fer gestions. A més, ha avançat que estan estudiant on ubicar-ne de noves.
Un altre dels reptes de l'Ajuntament de Girona és aconseguir que els ciutadans s'esperin com a molt deu minuts per ser atesos. De moment, el 95,48% de les consultes han hagut d'esperar 10 minuts o menys. Tot i això, encara queda aquest prop del 5% dels ciutadans que han hagut d'estar més estona esperant perquè els atenguin. La voluntat del consistori és que l'espera sigui de 10 minuts com a molt per a totes les consultes.
En relació a les consultes, la majoria són per trà mits del padró municipal. En aquest sentit, Poch ha detallat que cada cop hi ha més nouvinguts a la ciutat que han de fer gestions relacionades amb l'empadronament. Aquestes gestions són les més llargues. A més, les gestions van acompanyades molt sovint d'informació que han de donar sobre passos a seguir en el reagrupament familiar o per donar-se d'alta. Per això, poden trigar fins a un quart d'hora atenent els usuaris. Com a curiositat, ha explicat que el trà mit que més es tarda a fer és el de censar un gos.
A banda de l'atenció presencial, també hi ha hagut 3.555 demandes d'informació a través d'Internet via correu electrònic. D'aquestes, el 99,8% han estat contestades en un termini mà xim de dos dies. De trucades telefòniques n'han rebut 119.152, un 4,8% menys que durant l'any anterior, a les quals han respòs en uns 20 segons de mitjana.