El primer any de funcionament del sistema de revisió dental dels escolars dentre 7 i 8 anys conclou que entre un 64% i un 67% estan lliures de càries. És el resultat de les revisions que s'han fet a 12.000 escolars gironins, un 74% del total de 15.000 que hi ha a la demarcació. Aquests resultats se situen en percentatges molt similars als del conjunt del país.
A finals de l'any passat ja hi havia cinc centres públics d'assistència primària de Girona habilitats per fer el tractament gratuït, un per comarca, i estava pendent l'adaptació de dos més: els ambulatoris de Sarrià de Ter i Vilafant, que és on s'adreçaran, a partir d'ara, les famílies del Gironès i de l'Alt Empordà per tractar les càries dels nens i nenes, o, si cal, extreure una peça dental afectada.
Segons ha explicat a Catalunya Ràdio la responsable de planificació de la regió sanitària de Girona, Meia Faixedas, la necessitat del tractament es determina a partir de les revisions escolars que van començar l'any passat: No és el nen que va a demanar hora a lodontòleg o a fer un tractament, sinó que és lodontòleg el que el deriva, el que el revisa a lescola, veu si té una càries que és susceptible de tenir un tractament específic, i és el que el deriva a un daquests centres acreditats.
Dels nens i nens de Girona amb càries, a un centenar ja els han derivat als centres habilitats per fer el tractament gratuït. Faixedas remarca que és molt important fer totes aquestes accions curatives; dins de lescola ja hi ha algunes accions que ja es feien, com la fluoració en cubetes (...) però no es feien aquests tractaments més curatius, sobretot amb dents permanents, que és allà on comencen a tenir més problemes; és molt important assumir-ho i fer-ho.