El mig centenar d'assistents van posat una placa amb el nom del cantautor valencià, membre de la Nova Cançó, en un dels monuments que integren la plaça gironina i, seguidament, van llegir un manifest en contra de la Constitució, 'que és la base de tot el sistema polític, econòmic i judicial que des de fa dècades encadena i oprimeix als Països Catalans i la seva gent'.
'Des de la CUP fa uns anys que presentem una proposta de moció en el consistori de Girona per reclamar el canvi de nom de la plaça. Esperem que enguany ens facin cas', ha comentat el portaveu de la CUP, Jordi Navarro. 'Demanem que la plaça es digui Ovidi Montllor perquè pensem que les nostres places i carrers haurien de portar noms de referents culturals, nacionals i socials dels Països Catalans', ha assenyalat Navarro, que considera que el nom del cantautor valencià 'seria molt escaient'. 'I és que no podem acceptar que aquesta plaça porti el nom de la Constitució, que és fruit d'un pacte l'any 1978 amb els franquistes', ha assenyalat el portaveu de la CUP.
'Una constitució que ha suposat no poder exercir el nostre dret d'autodeterminació i que ha posat fronteres entre els diversos territoris de parla catalana', ha lamentat Navarro, que fa un balanç 'clarament negatiu' dels 30 anys de la Carta Magna. 'Per exemple, la nostra llengua que no ha fet més que recular i que no s'ha pogut normalitzar per culpa de la pròpia Constitució, que no li garanteix l'estatus de normalitat que es mereix', ha avisat el portaveu de la CUP, que igualment ha recriminat a l'Ajuntament de Girona la celebració aquest divendres d'un acte d'homenatge als 30 anys de Constitució en el saló de plens del consistori.
'Nosaltres trobem molt negatiu que un ajuntament dels Països Catalans tant important com el de Girona faci aquest tipus d'actes per commemorar l'efemèride d'un instrument jurídic que, precisament, té com a símbol més representatiu la Corona espanyola', ha afirmat Navarro. 'Pensem que políticament no és acceptable', ha finalitzat el portaveu de la CUP.