El vicepresident i diputat de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies, Joan Pluma, ha destacat que aquesta no és una competència pròpia, sinó una voluntat política, que pretén capacitar el seu entorn duna forma efectiva i aprofitar els recursos que, per via de subvencions en la majoria dels casos, es posen a la seva disposició.
Les línies dactuació prioritàries de la Diputació de Girona, mitjançant lÀrea de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies, són la col·laboració en projectes relacionats amb el foment de locupació i el desenvolupament econòmic integral i equilibrat dels municipis del seu àmbit territorial, que comprèn limpuls duna xarxa de serveis locals de promoció econòmica. Aquest grup de treball estarà constituït pels municipis, agrupacions de municipis, consells comarcals que sincorporin a la xarxa i la Diputació de Girona.
El treball en xarxa implicarà una nova dinàmica dactuació, estratègica i flexible a la vegada, que permeti una visió més àmplia i integral del territori i les noves necessitats. Mitjançant aquest treball de concertació amb les entitats locals es vol aprofitar les sinergies, complementarietats i lefecte multiplicador de treballar en xarxa.
Èxit del Programa Cultural Indika
El Ple de la Diputació ha aprovat la convocatòria de subvencions del Programa Indika de Patrimoni Cultural i Educació, que va néixer l'any 2007, amb la voluntat de cohesionar les diverses iniciatives en matèria de recursos pedagògics i patrimoni.
La finalitat del programa és apropar els escolars de les comarques de Girona al patrimoni cultural, de la mà dels qui hi treballen dia a dia. El resultat dels dos primers anys dIndika ha estat molt positiu, ja que són moltes les escoles gironines que han realitzat activitats pedagògiques a través del programa.
En conseqüència, el Ple ha aprovat obrir la convocatòria perquè les entitats s'apuntin una altra vegada al programa Indika per al proper curs escolar 2009-2010.