La Diputació i la Caixa inicien un projecte per eradicar l'ungla de gat de l'illa de Portlligat de Cadaqués

Publicat el 12 d’abril de 2009 a les 19:33
 
L'eradicació d'aquesta planta no només servirà per recuperar aquest espai sinó que, en ser la primera actuació d'aquesta magnitud, representarà un precedent important dins el Parc Natural del Cap de Creus i, en un futur, ajudarà a desenvolupar aquestes tasques en altres punts del Parc Natural molt més afectats i sensibles.
 
Paral·lelament, també es vol afavorir la recuperació dels valors naturals de l'illa mitjançant la regulació del seu ús públic i amb l'assaig de diferents metodologies de restauració.
 
Nou conveni
 
Aquesta actuació és la darrera atorgada en el marc de l'antic conveni entre la Diputació i 'la Caixa'. Actualment, ambdues entitats han renovat la seva aliança per a la integració laboral de col·lectius en risc d'exclusió social mitjançant actuacions d'alt valor mediambiental en espais naturals de les comarques gironines. Aquesta renovació es va materialitzar el passat 26 de març mitjançant la signatura d'un conveni entre ambdues entitats que tindrà una durada de dos anys.
 
D'acord amb aquest nou conveni, l'entitat financera destinarà un total de 2,4 milions d'euros distribuïts en dues anualitats d'un màxim de 1,2 milions d'euros cadascuna. La Diputació de Girona, per la seva banda, aportarà els mitjans tècnics i administratius necessaris per al bon desenvolupament de les actuacions previstes.
 
L'actuació que ha començat aquesta setmana al Parc Natural del Cap de Creus és un projecte orientat exclusivament a la millora d'un espai natural degradat i representa la recuperació d'hàbitats naturals que inclouen altres espècies de flora d'interès comunitari. Es tracta, a més, d'un projecte innovador en relació als que s'estan executant en l'actualitat en el marc del citat conveni, ja que també inclou una vessant més orientada a la investigació aplicada.