La federació sol·licitarà per a l'imputat 'el cà stig més alt previst al Codi Penal per aquests fets, aixà com la reclamació d'una indemnització en concepte de danys i perjudicis pel dany moral que han patit els nostres locals membres i el sector de manera general'. La Fecasarm ja havia portat a terme iniciatives com aquesta després de dos casos d'agressions amb arma blanca, un a Empuriabrava el 2005 i un altre el passat mes de novembre a Barcelona.
La patronal més nombrosa del sector, amb 41 associacions empresarials de l'oci nocturn adherides, ja havia anunciat recentment, després de les agressions produïdes amb arma blanca que van tenir lloc aquest passat estiu a Empuriabrava i el mes de novembre al carrer Balmes de Barcelona, que 'no estem disposats a acceptar que ens segueixin assenyalant com a responsables de tot allò dolent que passi durant la nit en zones properes als nostres locals i menys a tolerar cap tipus d'acció irresponsable, incÃvica o delictiva que malmeti la imatge del nostre sector, dels nostres empresaris i de la gran majoria dels nostres clients'. La patronal explica que han decidit 'dir prou'.
La Fecasarm ha condemnat 'enèrgicament la menyspreable acció portada a terme per aquest ciutadà ', amb independència del seu origen, matisa la patronal, durant la matinada d'aquest diumenge a Girona. Per això, la federació ha anunciat que igual que en les casos d'Empuriabrava de l'any 2005 i del carrer Balmes de Barcelona, procediran 'a exercitar les accions penals i civils previstes en Dret per assegurar-nos que la seva acció no resulti impune', i es personaran com acusació popular contra el presumpte homicida dels fets d'aquesta passada matinada, 'sol·licitant per a l'imputat el cà stig més alt previst al Codi Penal per aquests fets, aixà com la reclamació d'una indemnització en concepte de danys i perjudicis pel dany moral que han patit els nostres locals membres i el sector de manera general'.
Aquesta acusació popular, en ambdós casos, l'exerciran tant la Fecasarm com la seva associació membre, l'Associació de Bars, Bars Musicals, Sales de Festa i Discoteques del Municipi de Girona, 'les quals es troben suficientment legitimades per fer-ho atès el greu perjudici que els ha creat' aquest fet, segons manifesta la federació. Segons la Fecasarm, sempre que es produeix un esdeveniment d'aquest tipus 'hi ha el mal costum de fer-ne responsable al sector, i es cau en l'error d'equiparar oci nocturn i conflictivitat de manera generalitzada'. Per la federació, s'ha de tenir present 'que milions de persones gaudeixen d'estones d'oci als nostres locals cada cap de setmana a Catalunya i la immensa majoria d'ells no provoquen cap tipus d'incident'. Per això, el sector demana que se'ls doni 'el mateix tracte que si els fets haguessin tingut lloc davant de qualsevol altre establiment, de qualsevol altre sector econòmic' i que es 'deixi de criminalitzar-se'ls i que es dirigeixi únicament la responsabilitat contra el veritable autor i responsable dels fets'.
La federació ha explicat que la imatge dels locals propers a la zona on té lloc una baralla o agressió es veu deteriorada, com també la imatge de tot el sector i també la de tots els usuaris del sector de l'oci nocturn, tot i que 'la gran majoria es comporta de manera cÃvica, pacÃfica i responsable'. Des de la Fecasarm i les seves 41 associacions adherides 's'ha apostat des de sempre per una diversió responsable, cÃvica i de qualitat', i per aquest motiu, la federació explica que s'han invertit 'molts esforços i mitjans en campanyes de civisme' com la recentment executada a Barcelona per la Mercè, sota el lema 'Mercès pel teu civisme', o a Girona sota el lema 'Viu les Fires amb SantNarcivisme'. Per això, 'no podem tolerar que l'acció d'un 'indesitjable' ens llenci per terra tota la feina feta i destrossin la imatge d'un sector empresarial que es troba lluitant per dignificar i enaltir la figura i la funció social dels seus locals'.
Aquest tipus d'accions també perjudiquen la imatge dels locals davant els veïns de la zona, 'ja que molts d'ells ens responsabilitzen dels fets'. La federació lamenta aquest fet, ja que s'han destinat 'molts esforços i mitjans en l'execució de campanyes de civisme arreu de Catalunya, desenvolupant segells de qualitat per als nostres locals i signant pactes de convivència amb entitats de defensa dels interessos veïnals'.
Finalment, des de la Fecasarm demanen 'més presència policial de paisà , agents uniformats amb presència simplement dissuasòria a les zones d'oci i més inversió per part de les administracions en campanyes de civisme i pedagògiques'. També es demana més coordinació entre els locals i els agents policials 'ja que un conflicte en fase inicial es molt més fà cil que el detecti el personal de seguretat dels nostres locals però que malauradament no poden fer res més que limitar-se a expulsar a les persones violentes però res més'.