La Mercè presenta la programació de tardor

L'escriptora Rosa Regàs en conversa amb l'editora Hortensia Campanella en homenatge a Mario Benedetti, una conferència sobre la màfia siciliana a través de la literatura de Leonardo Sciascia o les propostes d'artistes gironins. Aquests són algunes dels plats que el Centre Cultural la Mercè ha cuinat per a aquesta tardor.

Publicat el 23 de setembre de 2009 a les 09:02

L'espai acollirà des d'exposicions a cicles de conferències passant per cursos, concerts o videocreacions. L'objectiu: elaborar una programació eclèctica i alternativa que aproximi la cultura als ciutadans. En l'apartat de propostes expositives, enguany ha entrat en força la fotografia amb una exposició que busca retratar Girona defugint de la 'típica postal'.

Per a les exposicions, la Mercè porta aquesta tardor dues propostes de producció pròpia i la tercera edició del Jugart. 9 mesos 9 artistes +9 és una proposta de l'Escola Municipal d'Art (EMA) en la qual nou artistes de nivell avançat elaboren un treball d'interpretació de nou artistes gironins. Girona(2) és una lectura en clau documental de la Girona que no és de postal. Busca els racons amb vida i aporta realitat i proximitat. El treball l'ha tutelat el fotoperiodista Martí Artalejo.

La tercera proposta en exposicions és la tercera edició del Jugart. Una proposta que pretén facilitar l'accés a l'art contemporani a través del joc. Enguany, presenten creacions de cinc artistes de disciplines diverses com l'art digital, el visual, la instal·lació, la pintura i escultura o el gravat calcogràfic.

L'Aula d'Humanitats presenta una proposta basada en dos pilars: el pensament i la paraula. El professor Jordi Llovet cada dijous acostarà les grans obres de la literatura universal al públic, el professor Nicolo Messina aproparà el món de la màfia siciliana a través de la literatura al públic i Rosa Regàs recordarà Mario Benedetti.

En l'apartat de pensament, l'assagista Jean Clair, un dels millors crítics europesu d'art, oferirà la conferència De saturn a Stalin: sobre el terror en l'art modern i també hi haurà una taula rodona sobre cultura i desenvolupament.

A la part d'Escena Plural una història d'amor. En Pere, de Girona, i la Imogen, de Nova Zelanda, es veuen obligats a establir la seva relació a traves de nous mitjans d'interacció com l'skype, el facebook o el correu electrònic. També hi haurà els poemes de Kavafis recitats per Lluís Homar o el concert de l'Orchestra Fireluche aquesta vegada acompanyats d'un videomuntatge.