L'Ajuntament de Girona ha fet una inversió de 21.000 euros per adquirir els aparells, i personal de la Creu Roja ha format 45 agents del cos en l'ús dels desfibril·ladors.
'Quan es produeix un accident o emergència a la ciutat, moltes vegades qui hi arriba primer és el cotxe patrulla', ha indicat l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans. Amb la voluntat de millorar el temps de resposta en cas que alguna vÃctima pateixi una aturada cardÃaca, la Policia Municipal ha incorporat set aparells desfibril·ladors.
Segons ha ressaltat la tinenta d'alcalde d'Hisenda i regidora delegada de Seguretat, Maria Ãngels Freixenet, això situa el cos 'en una de les primeres policies de l'estat que incorpora aquests aparells'. L'Ajuntament ha invertit 21.000 euros per adquirir-los -3.000 per a cada desfibril·lador- i personal especialitzat de la Creu Roja ha instruït 45 agents en el funcionament dels aparells.
L'instructor de la Creu Roja Jesús Fuentes ha concretat aquest dijous que l'ús dels aparells és molt senzill, a partir del moment en què es detecta que la persona està inconscient però no respira i pateix una aturada cardÃaca. 'Aleshores, el desfibril·lador dóna instruccions sobre els passos que cal seguir abans de fer la descà rrega', afegeix l'instructor.
Compressions i ventilacions durant dos minuts
Després de cada descà rrega, els agents fan compressions torà ciques i ventilacions a la vÃctima Âper ajudar-la a respirar- durant dos minuts. Passat aquest temps, l'aparell torna a fer una diagnosi de l'estat de la vÃctima, i indica si cal o no portar a terme més descà rregues. 'Això permet millorar molt l'atenció i el temps de resposta abans no arribi l'equip mèdic', ressalta Jesús Fuentes.
Amb la incorporació d'aquests aparells, la Policia Municipal de Girona s'afegeix a altres entitats, organismes o centres d'estudi (com ara la UdG) que també han instal·lat desfibril·ladors per actuar davant casos d'aturades cardÃaques a les seves dependències.