L'educació en salut, en bona forma

El tinent d’alcalde de Polítiques Socials i Cooperació, Joan Olòriz, i la cap de secció de Salut, Lídia Vidal, han presentat els resultats de la memòria de l’Equip de Promoció de Salut del curs 2009-2010.

  • Joan Laporta i Leo Messi, aquesta tarda al Camp Nou. -
Publicat el 25 de novembre de 2010 a les 20:20
L’EMPSA valora molt positivament la participació i emplaça a les famílies als educadors a continuar col·laborant de forma activa amb les activitats per l’educació en salut.
 
El tinent d’alcalde de Polítiques Socials i Cooperació, Joan Olòriz, juntament amb la cap de secció de Salut, Lídia Vidal, han presentat avui els resultats de la memòria de l’Equip de Promoció de Salut del curs 2009-2010. L'Equip Municipal de Promoció de la Salut (EMPSA) té com a objectiu promoure estils de vida saludables a la població de Girona, a partir de la realització d'activitats participatives i d'interès públic en relació a temes que influeixen la nostra salut.
 
A partir del balanç de les dades del curs anterior, l’EMPSA ha exposat que els temes del curs actual se centren sobretot en els alumnes de la ESO, per fomentar uns valors d’igualtat. Tanmateix, com a novetat, aquest any s’estan estudiant noves metodologies virtuals per apropar-se a l’adolescent.
 
Els resultats de les activitats que s’han portat a terme durant el curs 2009-2010 han estat classificades per diferents franges d’edat de la població gironina. Pel que fa als infants de 3 a 12 anys, les activitats fomentaven hàbits alimentaris, de prevenció al tabac, efectius, però sobretot d’higiene bucodental, amb l’activitat “Detectiu Queixal Corcat”. Els resultats obtinguts són d’una participació de més de la meitat dels nens i nenes empadronats a Girona. Respecte als adolescents de 12 a 18 anys, l’objectiu ha estat donar eines socials als joves en aspectes relacionats amb a seva salut i  les conductes de risc, per tal de disminuir els hàbits nocius. En aquest cas, els temes més tractats han estat l’alcohol i la sexoafectivitat.
 
Pel que fa a les activitats que es porten a terme a partir del programa de SalutAcció, destinades a un públic de 12 a 25 anys, com la Nit del Conductor Alternatiu, o la participació en les Fires de Sant Narcís i la Festa Major de la UdG, ha tingut un total de 9.947 intervencions. D’altra banda, la població de 65 anys i més, s’han realitzat altres activitats per fomentar la seva autonomia, a partir d’eines formatives i habilitats per adoptar hàbits saludables.

Memòria de l'Equip de Promoció de Salut del curs 2009 - 2010 (PDF)