Les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols asseguren que la mesura del govern espanyol de suprimir les quotes que les empreses i els autònoms paguen a les Cambres perjudica 'directament' les petites i molt petites empreses gironines, perquè són les que reben la major part dels serveis que presenten. Segons diuen, la proposta produirà un 'important perjudici' a la redistribució de riquesa per l'aportació que fan les empreses més grans. A més, les Cambres gironines destaquen que les seves accions pel desenvolupament de la internacionalització representen una aportació de més d'1,5 MEUR l'any en actuacions en benefici a les petites empreses, que representen un 90% del total.
Les Cambres de Comerç gironines creuen que la proposta del govern de Zapatero de suprimir les quotes obligatòries perjudica 'directament' les petites i molt petites empreses gironines. A més, recorden que més de la meitat d'aquestes empreses no paga quota cameral i més d'un 60% no paga o té una quota inferior a 20 euros l'any.
Els organismes destaquen que més de 14.000 empreses utilitzen habitualment els diferents programes i serveis gratuïts que les Cambres ofereixen, com foment de la internacionalització, promoció del turisme, formació continuada, programes d'innovació i suport tecnològic, promoció aeroportuària, assessorament per la creació de noves empreses, programes de millora de la competitivitat i suport al comerç detallista.
Una aportació de més d'1,5 MEUR l'any
Les Cambres gironines recorden que les seves accions pel desenvolupament de la internacionalització, en les vessants de promoció industrial i turística, representen una aportació de més d'1,5 MEUR l'any en actuacions en benefici d'aquestes empreses que representen més d'un 90% del total. En concret, 950.000 euros en activitats directes a empreses gironines exportadores i 500.000 euros més en activitats de promoció amb empreses turístiques i de suport directe a companyies aèries amb base a l'Aeroport de Girona.
A més, asseguren que la proposta de suprimir els recursos obligatoris produirà un important perjudici a la redistribució de riquesa per l'aportació que fan les empreses més grans i que es concreta en actuacions camerals cap a les pimes.