Les fotografies de la Costa Brava i l'auditoria al Patronat centren el ple de la Diputació de Girona

Publicat el 17 de març de 2009 a les 20:15
 
Vilert, un cop més, ha reiterat que Batallé seguirà en el càrrec i ha retret a Torramadé que enlloc de mirar cara al futur i treballar perquè els actes del Centenari de la Costa Brava tinguin l'efecte desitjat, vulguin seguir 'allargant la polèmica'.
 
A més, el president de la Diputació ha tornat a desvincular la destitució del comissari del Centenari, Francesc López, de l'afer de les fotografies i reitera que ha estat perquè els actes de la commemoració no duien el camí desitjat.
 
Jaume Torramadé ha criticat que el fet que el Patronat hagi demanat una auditoria externa per comprovar l'estat de comptes s'hagi sabut a través de 'filtracions a la premsa' i que no hi hagi una cara visible a qui replicar. Ha recordat que l'afer 'esquitxa' l'antic president del Patronat, Ramon Ramos, que es troba 'indefens' perquè no té a qui replicar.
 
'Què pretenen amb això?' ha preguntat Torramadé a Vilert. El president, en canvi, ha desmentit que es tracti d'una auditoria i afirma que han encarregat un informe econòmicofinancer per veure si alguns deutes es poden cobrar i per saber amb quins diners pot comptar el Patronat per tirar endavant els actes del Centenari. 'Que ningú es posi nerviós', ha afirmat Vilert.
 
La territorialització de l'IRPF
 
El Ple de la Diputació de Girona ha aprovat una moció conjunta dels tres grups que hi tenen representació -ERC, PSC i CIU- per demanar al Govern de l'Estat la territorialització del 0,7% de l'impost sobre la renda de les persones físiques que es destina a finalitats d'interès social.
 
La moció es fonamenta en una proposició no de llei aprovada al Congrés dels Diputats, després que el Govern elaborés un estudi sobre el programa de subvencions amb càrrec al percentatge de l'IRPF que es destina a altres finalitats d'interès social, per tal d'establir un mecanisme per incentivar i reduir la distància entre el que es recapta i el que es distribueix, mitjançant la determinació d'una fórmula de territorialització dels recursos. Aquest estudi però, lluny de configurar el mecanisme o de determinar-ne la fórmula, s'ha dedicat a argumentar les raons de la no territorialització.
 
Malgrat l'acord inicial dels diferents grups parlamentaris, el Govern de l'Estat es nega a territorialitzar el 0,7% de l'impost sobre la renda de les persones físiques que es destina a finalitats d'interès social.
 
L'acord plenari es farà arribar al president del Govern de l'estat espanyol, a la ministra d'Educació, Política Social i Esport, al president de la Generalitat, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i de les Corts Generals, i a la Taula d'Entitats del Tercer Sector.