Maçanet desencalla la construcció de depuradores en tres urbanitzacions

Publicat el 15 de novembre de 2008 a les 19:33
 
Els afectats han signat aquesta setmana les actes que permetran que puguin començar les obres de la depuradora de Mas Altaba, la que tenia els tràmits més endarrerits. L'ajuntament calcula que els tres equipaments estaran acabats l'estiu que ve i que Maçanet podrà passar així a depurar totes les seves aigües residuals.
 
Les depuradores de la urbanització de Mas Altaba i la de Montbarbat, que ja s'ha licitat, es començaran a construir primers de l'any vinent, mentre que la de Residencial Park, que ja s'està fent, es podria inaugurar pels volts de Nadal. Copisa, l'adjudicatària de les obres de Montbarbat i Mas altaba, preveu començar a construir la depuradora de Montbarbat entre gener i març i la de Mas Altaba poc després, en funció de l'actual procés de les actes d'ocupació dels terrenys.
 
L'ajuntament ha subratllat la importància que s'hagi desencallat la construcció de les depuradores de les urbanitzacions del municipi, sobretot tenint en compte que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) havia adjudicat la construcció d'aquestes tres depuradores fa més de cinc anys, el 23 de març de 2003, i no havia executat les obres per falta de pressupost tot i que les tres depuradores estan considerades prioritat 1 per l'ACA.
 
De fet, el consistori ha remarcat que en aquests més de cinc anys en què porta reclamant les depuradores, el cost d'aquestes s'ha encarit i ha passat dels més de 3 MEUR pressupostats al 2003 als més de 4 MEUR actuals. Segons les xifres publicades per l'ACA, la depuradora de Residencial Park, que es preveu poder inaugurar per Nadal, haurà suposat una inversió d'1.762.186 euros, la de Mas Altaba costarà 1.188.000 euros i la de Montbarbat 898.100. A més, també s'amplia la depuradora del poble, que suposa 750.000 euros més d'inversió.
 
Depurar l'aigua de 18.000 persones
 
El consistori ha posat de relleu que aquests equipaments són 'cabdals' pel municipi perquè serviran per depurar les aigües produïdes per fins a 18.000 persones que, majoritàriament a l'estiu, ocupen un total de 5.000 parcel•les. Això evitarà abocar aigua contaminada a la Tordera, com es feia fins ara. En aquest sentit, cal tenir en compte que només la urbanització Residencial Park, una de les més grans d'Europa, arriba a consumir 60.000 litres per hora i té 3.000 parcel•les.