El consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya, la FOEG, la Cambra de Comerç de Girona, el Grup de Tecnologia de l'Institut de Ciències de l'Educació de la UdG i la Taula d'Enginyeria de les comarques gironines han signat un manifest sobre el paper de l'educació tecnològica en els alumnes d'ESO, Batxillerat i formació professional. Tots demanen una major presència de les matèries tecnològiques i, en concret, s'ha proposat que l'assignatura de tecnologia sigui obligatòria per a tot l'alumnat de 4rt d'ESO i no optativa. Segons els sotasignats, això permetria 'mostrar més aspectes tecnològics' abans que els alumnes facin la primera tria sobre quin batxillerat volen estudiar.
Fent obligatòria la tecnologia a l'ESO, els impulsors del manifest entenen que es 'despertarien més vocacions tecnològiques dirigides tant a la Formació Professional com al Batxillerat'.
Un altre dels punts que inclou el manifest és que cal preparar millor als alumnes que volen fer una carrera tecnològica 'amb formació específica i no amb cursos d'accés'. El manifest recull, literalment, que 'l'estimulació de l'alumnat per estudiar enginyeria o arquitectura 'ha de passar pel fet de cuidar els estudis que hi aboquen i no per afavorir bypassos que en faciliten l'accés però que no preparen per allò que es vol estudiar a la Universitat'.
En aquest sentit, els signants del manifest han demanat que les ponderacions de les matèries tecnològiques per accedir a la universitat siguin 'màximes' per tal d'afavorir l'accés als estudis afins com enginyeria i arquitectura.