Nou mercats gironins s'uneixen per ser més competitius

Nou mercats s'han unit en la nova Xarxa de Mercats Sedentaris de la demarcació de Girona per ser més competitius i millorar la qualitat del servei. La nova xarxa unirà els de Salt, Olot, Girona, Roses, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar, Portbou i Palafrugell.

  • Alguns comerciants i compradors del mercat de la Plaça del Lleó de Girona. | ACN -
Publicat el 23 de juliol de 2009 a les 18:13

Aquest nou organisme compta amb la participació dels ajuntaments i associacions de comerciants que gestionen els nou mercats d'emplaçament fix a les comarques gironines. La nova xarxa pretén unir els municipis de Salt, Olot, Girona, Roses, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar, Portbou i Palafrugell. Un altre objectiu de la xarxa és crear un marc comú per fomentar el treball conjunt i la creació de projectes promocionals. La Xarxa de Mercats Sedentaris s'ha presentat aquest matí a la Diputació de Girona.

Aquesta unió, promoguda per l'Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, està formada pels ajuntaments de Salt, Olot, Roses, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar, Portbou i Palafrugell. També per l'Associació de Comerciants de la Plaça del Lleó de Girona, l'Associació de Comerciants de Salt, l'Associació de Placers del mercat d'Olot i l'Associació de Comerciants Centre Ciutat de Sant Feliu de Guíxols.

La xarxa pretén reforçar la promoció turística del territori. Mundet ha explicat que en el Fòrum Gastronòmic d'enguany, Galícia 'anava acompanyada dels mercats de la seva zona'. Des de la Diputació es vol 'reproduir aquesta fotografia' quan es torni a celebrar aquest esdeveniment. 'Voldríem que els mercats municipals anessin de bracet dels restauradors de totes les comarques i que servís d'impuls per a la projecció turística de la zona', ha afirmat Mundet.

La intenció de la Diputació de Girona és crear un 'un marc de treball comú' que permeti promoure els mercats gironins, 'incidint en la millora de la seva qualitat'. També pretenen promoure que els ciutadans utilitzin aquests centres fent-los 'més moderns i competitius'.

Les línies de treball de la xarxa seran la creació de projectes promocionals i de comunicació de forma conjunta, promoure i ajudar a aconseguir l'excel·lència dels mercats com a equipaments públics i crear una formació conjunta en temes de gestió dels mercats.

L'Àrea de Comerç gironina

El passat 2007 des de l'Àrea de d'Innovació i Noves Tecnologies de la Diputació de Girona es va crear la nova Àrea de Comerç. Mundet ha afirmat que 'no podia ser' que la Diputació de Girona fos 'l'única diputació catalana' sense una àrea de comerç. Aquest dimecres s'ha celebrat la primera signatura pública amb la presentació de la nova Xarxa de Mercats Sedentaris de la Província de Girona.

Aquest nou organisme és un servei pels ajuntaments però també per ajudar les entitats i associacions relacionades amb el comerç gironí.

A l'inici, l'Àrea de Comerç va tenir un pressupost de 175.000 euros. Actualment aquesta xifra s'ha doblat però, pels pròxims anys, es preveu una reducció elevada dels ingressos a causa de la disminució de la recaptació tributària per la crisi econòmica. Tot i això, Mundet ha afirmat que 'no deixarem de fer coses' i ha explicat que 'no per posar bons ingredients el menjar et sortirà millor'. La diputada ha remarcat que, per contra, el què cal és 'trobar les estratègies necessàries i adients'.