Presentat el Laboratori d'idees i bones pràctiques

Publicat el 18 de desembre de 2007 a les 15:56
 
A l’acte hi van assistir el Director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Josep Viñas, la Coordinadora de la Fundació Viure i Conviure de l’Obra Social de Caixa Catalunya, Rosa Canudas, i el president del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, Lluís Freixas.
 
Lluís Freixas, el President del Consorci de Benestar Gironès-Salt, i en representació també del Consorci de Benestar de La Garrotxa, va explicar que el “programa es centra en el desenvolupament dels serveis socials, en el treball en xarxa, en la promoció de l’autonomia personal i en el desplegament territorial del nou marc normatiu en matèria de serveis socials”
 
Així mateix, va assegurar que “per sobre de tot, és de vital importància formar nous professionals d’atenció directa, que són els que hauran d’atendre en un futur molt proper, les persones dependents en els seus domicilis”. És per aquest motiu que va recordar que els Consorcis de Benestar del Gironès-Salt i la Garrotxa, estan desenvolupant cursos de formació en treball familiar arreu de les comarques gironines per respondre a aquestes necessitats emergents de l’àmbit social.
Per la seva banda, Rosa Canudas, Coordinadora de la Fundació Viure i Conviure de l’Obra Social de Caixa Catalunya, va destacar que la seva institució es mostra “satisfeta per apostar decididament pel patrocini de programes i projectes com aquest; el qual posa les bases per millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones que pateixen algun tipus de dependència de la mateixa manera que dóna un impuls al sistema públic de serveis socials”. El programa “Laboratori d’Idees i Bones Pràctiques” compta amb un pressupost total de 220.000 euros; dels quals 200.000 són aportats per l’esmentada fundació.
 
Finalment, el Director dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, va tornar a recordar que el “departament té la voluntat de potenciar i promocionar la gestió dels serveis socials mitjançant els consorcis com a instrument jurídic”. A més, va afegir que “a les administracions públiques no els hi ha de fer cap por col.laborar i conveniar amb les entitats del tercer sector. Segons Viñas, “la suma d’esforços i voluntats entre administracions de diferents nivells ha de permetre afrontar els nous reptes amb garanties d’èxit i donar una injecció al sistema públic de serveis socials de Catalunya, especialment en l’àmbit de la formació de professionals ”.