'L'objectiu del talús és privar l'aigua d'arribar a aquest à mbit més urbanitzat i alhora recuperar la zona com a ambient natural preservat, restaurat i adequat ambientalment', afirma. El Pla, que s'aprovarà en el ple municipal de dimarts, també preveu reformar la passera que uneix les dues ribes i que millorarà la connexió del sector de la Creueta i Vila-roja. En definitiva, es tracta de recuperar l'entorn natural d'aquesta zona de Girona per convertir-lo en un parc fluvial urbà .
Després de l'aprovació en el ple, preveuen començar les actuacions de millora en els pròxims mesos i que estigui enllestit a mitjans del mandat. Les obres es faran en dues fases; la primera amb un pressupost d'1.703.302,50 euros inclou actuacions com la formació, el perfilat i la vegetació del talús que actuarà de defensa fluvial o la urbanització de la zona d'arribada al parc. Durant la segona fase es farà la delimitació i adequació dels camins i dels marges del parc, la revegetació i el manteniment del bosc de ribera, la plantació dels prats i conreus i la reforma de la passera sobre el riu Onyar. Compta amb un pressupost de 288.183,38 euros.
Feliu ha destacat que és una actuació que preveu adequar l'espai perquè sigui un parc fluvial urbà de la mateixa manera que ho és el parc de les Ribes del Ter, tot i que serà , 'més modest'. El meandre de la Creueta compta amb una superfÃcie de 174.000 metres quadrats on també hi ha camps que encara es conreen. Per això, una altra de les actuacions va dirigida a mantenir els espais agrÃcoles i els conreus que hi ha.
'El que fem és ordenar un espai amb un valor ecològic i paisatgÃstic important que vincula els usos de l'activitat docent de la universitat amb el Parc CientÃfic i Tecnològic amb l'à mbit fluvial del riu i, per tant, crea un nou espai de parc urbà però natural en un espai de la ciutat que feia temps que calia que tingués una ordenació definitiva', ha concretat Feliu. De fet, un dels edificis que està construint la UdG a la zona és el de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA).
D'altra banda, per potenciar l'ús públic entre els ciutadans, Feliu ha ressaltat que mantindran els itineraris existents que estan inclosos en la guia titulada 'Remuntant l'Onyar' que edita l'Ajuntament de Girona. A més, replantaran vegetació de ribera i arbres de zones fluvial com verns, salzes, à lbers i freixes les ribes de l'Onyar per millorar l'entorn natural del bosc de ribera de la zona. Les aigües del riu es tractaran a través d'un 'filtre verd'.