Avinguda Rafael Masó i Valentí, Plaça de Catalunya i carrer de Sant Jordi han estat els tres noms que s'afegeixen al carrerer de Sarrià i que han estat escollits per als vials d'una urbanització, ubicada entre l'avinguda de França i el sector de la Rasa, que es perfila com una de les zones urbanes més potents i dinàmiques del municipi.
De fet, dintre la trama urbanística d'aquest sector hi estan projectats edificis tant emblemàtics com la futura seu de la biblioteca municipal, l'auditori i espais expositius.
'En aquest sector s'està vetllant per l'equilibri urbanístic amb edificacions de diferents tipologies i, alhora, amb una bona convivència entre zones i espais verds, serveis i habitatges', han comentat des del consistori. 'A més, volem que sigui una zona ben integrada a l'entorn, atès que haurà de fer de frontissa entre els barris de la Rasa, el del Pla dels Vinyers i el de l'Horta', ha puntualitzat l'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent. Segons Torrent, a l'hora de batejar els nous carrers, 'hem tingut en compte que tots i cadascun dels noms triats fossin significatius i amb una forta càrrega simbòlica per a sarrianencs i sarrianenques'.
'Pensem que la tria del nom d'un carrer va més enllà d'un acte formal de posar un nom, doncs aquest ha de ser com un petit homenatge, un recordatori que tingui sentit per a tots nosaltres i que alhora el faci perdurar en la memòria', ha assenyalat l'alcalde. Per tot plegat s'ha escollit el nom d'Avinguda Rafael Masó i Valentí en honor a l'arquitecte gironí més rellevant i el principal exponent del noucentisme català. I és que Sarrià de Ter té el privilegi de comptar amb diversos edificis de Masó. És el cas de l'immoble situat al c/Major, 59, que va allotjar la primera escola pública i més tard el CAP, o la Casa Pòrtules, situada també al c/Major, 114-116.
El nom de Plaça Catalunya s'ha triat, segons el consistori, per reafirmar 'la catalanitat' de Sarrià de Ter i el nou carrer de Sant Jordi, a tocar a l'edifici de la nova biblioteca pública Emilia Xargay, és un homenatge 'a la icona nacional lligada des de fa molts anys a la tradició literària del nostre país'.