Spanair veu rendible operar un vol entre Girona i Madrid

Tot i això, la companyia descarta fer-se càrrec de la resta ed vols que Ryanair abandoni a Vilobí

Publicat el 23 de febrer de 2011 a les 14:45
Soriano amb membres d'UCAVE, la Unió Catalana d'Agències de Viatges. Foto: Àlex Recolons / ACN

Spanair estaria disposada a fer-se càrrec de la ruta Girona-Madrid en cas que Ryanair deixés d'operar-la. Així ho ha comunicat aquest dimecres al Govern l'aerolínia catalana que considera rendible la ruta sempre que es compleixin les condicions adequades. Amb tot, el pas endavant d'Spanair és només formal, perquè abans de poder entrar al detall de l'operació s'ha de concretar la sortida de Ryanair de l'aeroport de Girona, que en aquests moments segueix negociant amb la Generalitat. A més, segons han confirmat fons d'Spanair, hi ha molts altres condicionants que s'han de contemplar com ara la disponibilitat i preu dels 'slots' a Madrid, o la dificultat de reprogramar vols en vista a l'estiu.

El president d'Spanair, Ferran Soriano, ha descartat assumir les rutes que Ryanair abandonarà el mes de maig amb base a l'aeroport de Girona. En aquest sentit, Soriano ha recordat que la 'prioritat i raó d'existir' d'Spanair és fer de l'aeroport de Barcelona un 'hub' de vols intercontinentals, i no assumir el model de negoci de Ryanair orientat a 'connectar aeroports regionals amb aeroports secundaris europeus'. Amb tot, el president de l'aerolínia catalana ha puntualitzat que 'per compromís amb el territori' sí que estan estudiant la possibilitat d'operar altres rutes com ara la de Girona-Madrid, una 'ruta estable, amb un nombre de passatgers recurrents, i no estacional'.

Si el tira i arronsa entre la Generalitat i Ryanair no culmina en un acord concret, el pròxim 4 de maig l'aerolínia irlandesa podria deixar d'operar un bon nombre de vols a l'aeroport de Girona.

Uns vols que en cap cas assumirà Spanair com ha confirmat aquest dimecres el seu president, Ferran Soriano. I és que com ha recordat, la prioritat d'Spanair és fer de l'aeroport de Barcelona un 'hub' de vols intercontinentals, i no pas assumir el model de negoci de Ryanair basat en 'connectar aeroports regionals amb aeroports secundaris europeus per transportar el màxim nombre de passatgers'.

Amb tot, Soriano ha recordat que Spanair és una companyia catalana 'amb un inequívoc compromís amb el territori', i que per això està estudiant la possibilitat d'operar algunes rutes estables 'no estacionals' com ara la de Girona-Madrid.

El que no ha volgut fer Soriano és concretar l'estat de les negociacions amb el Govern recordant que a hores d'ara ni tan sols es coneixen les rutes que abandonarà Ryanair. Això sí, Soriano ha assegurat que en breu informaran a la Generalitat de les conclusions dels seus estudis, i que abans del 4 de maig hauran pres una decisió.

Pel que fa a la possible sortida de Ryanair de l'aeroport de Girona, Soriano ha recordat que aquestes companyies tenen una política clara: 'jo porto molts passatgers, si els voleu pagueu', i que són les administracions, en aquest cas la Generalitat, les que han d'estudiar la conveniència o no de cedir a les seves exigències. Soriano però ha alertat que el que no poden fer és permetre que 'una sola companyia domini un aeroport perquè això a la llarga es paga'.