
El personal de l'Hospital Josep Trueta de Girona continua amb la tancada indefinida al vestíbul del centre per protestar contra les retallades en sanitat. En concret, protesten per l'eliminació de l'encavalcament de torns d'infermeria, ja que fins ara els treballadors allarguen uns 15 minuts diaris la jornada per intercanviar informació sobre els pacients amb el torn següent i, a final d'any, acumulen vuit dies de vacances per aquest concepte. La protesta segueix ja que encara no han obtingut resposta del gerent, que s'ha de reunir amb la direcció del centre i la d'infermeria per parlar sobre la problemàtica. Segons els sindicats, si aquesta mesura no es retira del pla de xoc seguiran amb la tancada.
A dos quarts de sis de la tarda d'aquest divendres la gerència del centre hospitalari ha comunicat als treballadors que estudiaran si la supressió de l'encavalcament dels torns d'infermeria afecta la qualitat assistencial i que, en un període de quinze dies, els donaran una resposta. A més, el gerent del Trueta ha demanat als treballadors que retirin totes les pancartes i que desallotgin el vestíbul de l'hospital.
Per la seva banda, la presidenta de la Junta de Personal del Trueta, Mª Àngels Rodríguez, ha assegurat que no desallotjaran el vestíbul i que seguiran amb la tancada indefinida durant tot el cap de setmana mentre no els garanteixin que aquesta mesura s'eliminarà del pla de xoc que s'aplicarà a l'hospital de referència de les comarques gironines. Tot i això, Rodríguez ha assegurat que la gerència no descarta desallotjar-los per la força.
"L'encavalcament de torns només suposa un 0,22% del pressupost"
Segons Rodríguez, l'eliminació de l'encavalcament de torns sí que afecta a la qualitat assistencial, ja que els infermers i zeladors no podran intercanviar informació sobre l'estat dels pacients amb els treballadors del torn següent. Ara, la gerència considera que aquest intercanvi d'informació es pot fer a través d'un programa informàtic i que no cal que es faci presencialment.
A més, Rodríguez ha recordat que l'encavalcament de torns només suposa un 0,22% del pressupost de l'hospital, i per tant, creu que aquest tant per cent se'l poden estalviar amb d'altres mesures que no afectin la qualitat de l'assistència, com per exemple, acomiadant tres alts càrrecs que actualment hi ha, però que abans de la crisi no existien, ja que amb el seu sou es podria pagar l'encavalcament i evitar acomiadar les 15 persones que en depenen.