
L'actuació a la Riera de Caldes destinada a dignificar l'entorn, potenciar els elements autòctons al seu pas pel municipi i redescobrir-la davant la ciutadania, ha acabat aquest mes d'abril. Amb aquesta acció, l'Ajuntament dóna per finalitzat una nova fase del procés de recuperació, conservació i dignificació del tram de riera que delimita la trama urbana de Caldes i que "torna a ser un espai per al gaudi de la ciutadania".
Les primeres accions de millora es van fer entre els anys 2010 i 2011, i es van destinar a la reconstrucció i embelliment d'un passeig paral·lel a la llera, que comença al safareig de la Portalera i acaba a l'alçada de la capella de Santa Susanna. El projecte fet entre desembre de 2012 i abril de 2013 s’ha centrat en l'entorn natural de la llera, des del Pont Romànic fins el Molí d'en Ral. Aquesta obra va ser licitada per 76.550 euros i no ha suposat cap cost per a les arques municipals, perquè està íntegrament subvencionada pel Consorci per a la Defensa del Riu Besòs i per la Llei de Barris.

"Les tasques fetes han aconseguit potenciar els valors hidrològics de la riera i mantenir i potenciar els valors específics de la flora i la fauna", han subratllat aquest dilluns l'alcalde del municipi, Jordi Solé, i el regidor d'Espais Públics i Sostenibilitat, Jaume Mauri. Amb aquesta actuació, la llera inicia un procés de recuperació de la vegetació autòctona en detriment d'elements invasors o d'usos que són incompatibles amb aquest entorn natural.
Millores a la font de la Borda
D’altra banda, també aquest dilluns, dins la campanya de recuperació de les fonts naturals de l'entorn calderí, han finalitzat les tasques de dignificació de la font de la Borda. Les accions s'han centrat en dos àmbits: en arranjar l'accés des de la C-59 fins a la font i reparar la barana de fusta; i en arreglar els desperfectes fruit de pujades de nivell del torrent, que havien destruït l'obra que havia feta convertint-la en runes i que havien deixat soterrats els bancs i taula de pedra que acompanyen el brollador. A més de retirar les runes i recuperar el mobiliari de pedra, s'han col·locat roques que protegeixen la font del torrent.
La font de la Borda és el segon brollador recuperat dins la campanya de recuperació de les fonts naturals de Caldes de Montbui que l'Ajuntament va iniciar a principis de l'any 2012. Els primers va ser la font del Dimoni.
