Avui es fa la jornada de devolució del Pla Local de Joventut de les Franqueses

Publicat el 18 de setembre de 2008 a les 17:00
El resultat de tota aquesta feina és una "Diagnosi de la realitat juvenil" de les Franqueses del Vallès, que inclou gairebé tots els àmbits de la vida dels joves: treball, habitatge, cultura, oci nocturn, esports, informació i participació, salut, convivència... i que ha de permetre traçar unes línies a partir de les quals gestionar les polítiques de joventut al llarg de la legislatura vigent, això és, fins al 2012, a través del Pla Local de Joventut. Aquest document ha de ser l’estendard de totes les accions, programes i projectes que es facin, des de l’Ajuntament, pels i amb els joves.
El Servei de Joventut de l’Àrea de Polítiques Socials, Igualtat, Sanitat i Joventut valora la importància que ha tingut la implicació de tothom en aquest estudi i el fet que es comptés amb la participació de diferents col·lectius. Un Pla Local de Joventut no pot ser concebut sense la veu de les entitats i dels joves i per aquest motiu, es durà a terme una darrera sessió, desitjant que sigui un procés profitós per a tots i totes i, sobretot, per als joves del municipi que, recordem-ho, representen més del 22% de la població de les Franqueses del Vallès. La coordinació entre tota la gent implicada, així com el foment de la participació entre entitats i joves és imprescindible per tal que surti un document de treball útil, pràctic i realista.
Jornada de devolució a Can Ganduxer
L’últim pas del procés de diagnòstic es farà avui dijous, a les set de la tarda, a Can Ganduxer de Corró d'Avall, on s’ha organitzat la jornada de devolució i el taller de propostes batejada com a Entrada Lliure, simbolitzant que, malgrat ser un Pla de Joventut, està obert a tota la població.
L’objectiu d’aquesta sessió és presentar breument el resultat de l’estudi i treballar conjuntament polítics, tècnics, entitats i joves, les línies d’actuació bàsiques que marcaran el Pla Local de Joventut en tots els seus àmbits, treball, educació i formació, habitatge, convivència, salut, informació i participació, cultura, lleure, esports... Una nombrosa assistència evitarà que hi hagi aspectes infravolarats i que es contemplin el màxim d’opinions en una gestió de les Polítiques de Joventut que es correspongui amb la realitat.