La mostra, que es podrà visitar fins el 13 d'abril, compta amb més de 400 peces procedents del fons del Museu de Badalona i de la col·lecció de Francesc Farràs, de Salàs de Pallars, que té com a nexe d'unió el material de llauna i la seva producció a la fàbrica G. de Andreis de Badalona, una de les més importants de l'Estat espanyol fins al 1980. Unida a la història de la publicitat i la generalització del consum de determinats productes, la llauna va viure una edat d'or a la primera meitat del segle XX fins que, a partir dels anys seixanta, la progressiva utilització del plàstic la va fer entrar en decadència. Les llaunes eren a totes les cases i, més enllà del seu valor funcional per conservar aliments, es van decorar amb litografies tot convertint-se en vehicles propagandístics de les marques comercials que les utilitzaven per envasar els seus productes.
Com a complement a aquesta mostra, el proper 8 de febrer s'inaugurarà l'exposició Llaunes de farmàcia, una exposició del fons del Museu de la Farmàcia Catalana i de la Fundació Farmacèutica, que permet una aproximació a les llaunes exclusivament destinades al món farmacèutic i que alhora esdevé un complement adient a la farmàcia Balvey.
A més, s'ha preparat l'activitat Llaunes d'abans, un material antic d'actualitat!, una xerrada a càrrec de Núria Sadurní, historiadora i autora del catàleg, en la que ens parlarà dels orígens d'aquest material, dels seus usos, de la iconografia... A més, es farà una visita comentada a l'exposició tot incidint en les peces mes destacades pel valor històric, tècnic o artístic. L'activitat tindrà lloc el divendres 22 de febrer a les 19.30 h.