L’Ajuntament de Mollet presenta els resultats del primer any de funcionament del Servei Municipal de Mediació Comunitària. Aquest servei va entrar en funcionament a principis de 2007 al Centre de Serveis de Can Lledó.
Casos i persones ateses
El Servei ha rebut 79 casos amb un total de 138 persones ateses. Tot i això, l’impacte del servei, és a dir les persones que s’han vist beneficiades de les intervencions, ja sigui a través d’una atenció directa o de manera indirecta per l’efecte produït per les accions dutes a terme, han estat 241.
Via d’accés al Servei
Majoritàriament, en un 65%, la via d’accés al servei s’ha produït per derivació d’un altre servei municipal: l’OAC (50%), la Policia Municipal (16%), el Síndic Personer (10%), els Serveis Socials (10%), etc. També han arribat casos al Servei de Mediació derivats d’una altra administració (11%), o per sol·licitud directa d’una de les parts que demanen la mediació (24%).
Àmbit dels conflictes atesos
La majoria dels casos atesos, un 66%, són de l’àmbit veïnal, seguit, en un 25% per conflictes en les relacions familiars. Altres tipologies són en l’àmbit de les activitats econòmiques, les relacions de convivència i les escoles (3%).
Coneixement del Servei
Les persones que s’han adreçat directament al Servei de Mediació l’han conegut principalment a través de la premsa escrita (63%), un 21% per familiars, amics o coneguts, i un 16%, a través del web municipal.
Altres línies d’actuació del Servei
A banda de la intervenció en resolució de conflictes, el SMMC també realitza tasques de prevenció de conflictes. En aquest sentit, durant l’any 2007 s’ha iniciat la intervenció en un projecte específic que és el Pla de convivència als barris, en el qual s’han fet reunions amb els regidors de barri de l’Ajuntament, presentació del SMMC als presidents de les comunitats de veïns de Mollet i a les Associacions de veïns.
Per tot això, l’Ajuntament fa una valoració molt positiva del primer any del Servei, tot i que encara no es poden extreure conclusions concretes sobre la realitat dels conflictes de convivència que es donen en el municipi.