El 2006, a Granollers, n'hi havia 249 d'instal·lats. A l'actualitat, hi ha 448 equips, cadascun dels quals permet la connexió de diversos usuaris.
Tot plegat, és possible amb finançament de l'IMSERSO, l'Ajuntament de Granollers i la Diputació de Barcelona, promotora d'aquest servei a la província, gestionat per SERGESA TELEVIDA, SL. Un servei que, des de desembre de l'any passat, es completa amb l'atenció per mitjà d'unitats mòbils de teleassistència les 24 hores del dia. En concret, per a les situacions d'emergència que arribin a la central d'alarmes.
Tres tipus d'usuari
La majoria de persones que disposen del servei de teleassistència a la ciutat (401) són dones, tenen entre 76 i 85 anys (319) i viuen soles (345 usuaris). Hi ha, però, tres tipus d'usuari: la persona a qui se li instal·la un terminal i se li lliura un polsador (penjoll) per a la petició d'atenció perquè està capacitat per fer-ho, l'usuari que forma part de la mateixa unitat familiar de l'anterior i que disposa d'una unitat de control remot addicional i la persona que, per les seves condicions físiques, no pot prémer el polsador d'avís però que disposa del servei per mitjà d'un usuari capacitat per fer-ho.
La instal·lació d'un equip de teleassistència s'ha de sol·licitar a Serveis Socials de l'Ajuntament (c. del Portalet, 4, telèfon 93 842 66 67).
L'usuari només ha de pagar una quota d'entre 1,60 i 4 euros al mes, en funció de la seva situació econòmica i familiar.