Descens de l'atur registrat al Vallès Oriental durant el mes de març

Publicat el 17 d’abril de 2007 a les 15:31
Pel que fa als descensos, en termes absoluts destaquen els de Mollet del Vallès (?59), Sant Celoni (?31) i Santa Maria de Palautordera (?17). D'altra banda, trobem els principals augments de l'atur als municipis de Granollers (? 24) i les Franqueses del Vallès (?20). Per sectors d'activitat, el principal descens, tant en termes absoluts com en termes relatius, el trobem en el sector de la construcció (?48, -5,70%).
Igual que l'anàlisi de l'atur per grups d'edat, l'atur per sectors d'activitat també ha estat molt repartit. Cal tenir present que partim d'un descens de l'atur en el seu conjunt poc significatiu, i que, per tant, les variacions de les quals podem parlar són poc significatives, excepte en el cas del sector de la construcció, com ja hem comentat abans. Cal dir també que el col·lectiu de persones sense ocupació anterior, que en els mesos precedents havia estat un dels més afectats pels descensos de l'atur aquest mes de març, ha patit certa situació d'estancament. Cal destacar que, en el conjunt de la comarca, cap sector ha registrat un augment de l'atur. Si analitzem l'evolució de l'atur per sexes, el descens ha afectat principalment el col·lectiu dels homes. Per grups d'edat, veiem que en aquest mes de març s'ha registrat una tendència molt variable.
Quan comparem les dades respecte del març de l'any 2006, tant els tres mercats de treball com el conjunt de la comarca han registrat taxes inferiors a les de fa un any. La tendència entre els mesos de febrer i març de 2006 va ser, en general, d'un descens de l'atur, per tant podem dir que s 'ha repetit la tendència de l'any anterior, tot i que no amb tanta força.
Entre els mesos de març i abril de 2006 es va registrar també un descens.
Per tant, caldrà veure si es repeteix la tendència de l'any anterior, fet que suposaria una continuïtat respecte a la tendència d'aquests últims mesos.