El Baix Vallès aposta per les empreses vinculades a la salut per superar la crisi econòmica

L'Ajuntament de Mollet, amb el recolzament d'altres consistoris, impulsa un projecte per crear un pol d'atracció d'economia sostenible i saludable

Publicat el 22 d’abril de 2013 a les 17:45
Presentació del projecte, aquest dimarts a l'Hospital de Mollet. Foto: Aj. Mollet

El Baix Vallès aposta decididament per les empreses vinculades al sector de la salut per superar l'actual crisi econòmica i crear ocupació. Aquest dilluns a l'Hospital de Mollet s'ha presentat el projecte Baix Vallès, Pol emprenedor per a la salut, per sumar sinèrgies entre els sectors públic i privat amb l’objectiu de crear un pol d’atracció d’economia sostenible i saludable a aquesta zona de la comarca. Aquest projecte està impulsat per l’Ajuntament de Mollet, i hi participa l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès (AIBV), la Societat Cooperativa Escola Sant Gervasi i la Generalitat. A més, compta amb el suport dels ajuntaments de Parets, Sant Fost, Montmeló i Santa Maria de Martorelles, la Fundació Sanitària Mollet i la Cambra de Comerç. Està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu.

El Baix Vallès és un territori que ja compta amb una important presència d’empreses relacionades amb la farmaquímica i la biotecnologia. Aquest nou projecte vol aprofitar-ho i potenciar-ho, tot creant un pol d’atracció d’empreses i talent que reverteixi en la millora de l’economia i l’ocupació al territori. El projecte té diferents eixos d’actuació: formació, ocupació, innovació, emprenedoria... En aquest sentit, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha destacat que en el moment de crisi actual "els sector públic i el privat no podem anar en paral·lel, sinó que hem de sumar esforços per enfortir el territori i les potencialitats que ja tenim".

Entre les accions previstes hi ha la creació d’un fons econòmic per a iniciatives empresarials saludables i sostenible, i d’un premi per als millors projectes per ajudar-los en el seu inici i posterior desenvolupament. S’elaborarà un model d’intermediació amb agents que treballin en orientació i contractació especialitzada en el marc del sector farmaquímic. Es crearà un dispositiu d’orientació ocupacional i relacions empresarials en el marc de les ciències de la vida, i un espai de formació continuada especialitzada en el sector farmaquímic i agroalimentari. A més, s’ajustaran els plans formatius perquè s’adaptin realment a les necessitats de les empreses del sector. El Pol emprenedor començarà a treballar, contactant amb unes 300 empreses del sector, per assolir uns resultats ambiciosos de cara a finals d’aquest 2013.