
El consell polític del Tritó del Baix Montseny (Pla integral sobre consums problemàtics de drogues) s'ha reunit a la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Celoni per fer una revisió de la feina feta durant l'any 2011 i definir les línies de futur, de cara a la renovació del conveni de col·laboració que dóna impuls al programa. Tots els alcaldes i tècnics presents dels 13 ajuntaments participants al Tritó del Baix Montseny i els representants de la Diputació de Barcelona, han valorat molt positivament el treball realitzat fins ara.
La idea central del Tritó és promoure activitats preventives, afavorir l’accés al tractament i activar recursos d’inserció. El Pla ha procurat equilibrar les directrius del Plan nacional sobre drogas 2009-2016, de la Conselleria de Salut, de la Moció 175/VI del Parlament de Catalunya, les indicacions de la Comissió de Drogues de la Federació de Municipis i les pròpies idees sobre el vincle entre les persones i les drogues.
En aquest sentit, l’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, ha assegurat que des que el 1999 el Tritó va començar la seva tasca , “ha atès molts casos concrets però sobretot ha aconseguit treballar en la prevenció entre infants i joves i de ben segur, ha aconseguit reduir el nombre d’addiccions”. El Tritó del Baix Montseny, recorda Joan Castaño, és una mostra que “anys enrere ja hi havia aquesta voluntat de treballar mancomunadament i aconseguir fer arribar serveis a municipis petits que d’altra manera els hauria estat impossible”.
Hi han estat presents representats polítics dels 13 ajuntaments signataris del conveni: Cànoves i Samalús, Campins, Fogars de Montclús, Gualba, Llinars del Vallès, Montseny, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.
L’acte, presidit per l’Alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, ha comptat amb la participació del diputat delegat d’Igualtat, Ciutadania i Benestar social de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, que ha explicat les línies de treball actuals en la matèria i posant en valor iniciatives de caire mancomunat com ara el Tritó, com a base de l’èxit de programes comunitaris.