L’enjardinament d’aquest tram de la rambla, des de la rotonda de Sant Vicenç fins al carrer de Can Flequer, s’ha fet amb l’objectiu d’embellir i dignificar l’espai (fins ara un solar), que complementa la urbanització del nou àmbit de la Vinyota. No s’ha continuat la vianalització de la rambla, ja que en aquest tram les voreres a banda i banda són prou amples.
L’actuació que s’ha fet en aquest tram de la rambla ha servit per enjardinar-la, de manera que s’han creat parterres homogenis de plantes, bàsicament formada per diferents arbustos de flors i colors diferents, que reprodueixen les línies dels vivers agrícoles.
Jardineria sostenible
Aquestes tires de vegetació es combinen amb graves de colors diferents i un paviment tintat amb òxid de ferro que conforma un nou paisatge molt atractiu i un gran exemple de jardineria sostenible, ja que tota l’obra compta amb tela anti-herbes, plantes adaptades a las condicions climàtiques mediterrànies i reg per degoteig, alimentat amb aigua provinent del Pou de l’Aigua Viva, no apta pel consum humà.
Al parterre de la rotonda i als escocells dels arbres s’ha instal·lat gespa artificial per tal de reduir també els costos de manteniment i el consum d’aigua. Al centre de la rotonda, un monòlit d’acer corten s’erigeix en símbol identificatiu de la ciutat, ja que hi surt el símbol de Mo!!et, la marca de ciutat. Tot el conjunt de la rotonda s’il·lumina amb llums leds, de baix consum elèctric.
A més, s’han adaptat tots els passos de vianants per fer-los accessibles i eliminar així barreres arquitectòniques i s’han il·luminat per fer-los més segurs. En total s’ha actuat enjardinant una superfície de 2.500 metres quadrats, que cal sumar a les noves zones verdes del barri de la Vinyota