
L'Ajuntament de Granollers destina el milió d'euros del romanent de tresoreria del 2011 a programes per crear llocs de treball i accions per ajudar els desnonats. Es tracta d'algunes de les mesures incloses en pla de xoc consensuat entre tots els grups polítics del consistori, que servirà per "acompanyar aquella gent que pitjor s'ho esta passant", segons ha explicat l'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral. Uns 630.000 euros aniran destinats a la contractació de 70 persones aturades i a les subvencions a les empreses de la ciutat perquè contractin una cinquantena de joves. El pla de xoc també preveu l'habilitació de pisos d'acollida per a famílies desnonades.
Generació d'ocupació
El pla de xoc preveu un pla d'ocupació que destinarà 500.000 a la contractació de 70 persones aturades de la ciutat per un període de 6 mesos. D'altra banda, l'Ajuntament també destinarà uns altres 130.000 euros a subvencionar els primers sis mesos de contracte de joves en empreses de Granollers. A canvi d'això, les empreses hauran d'allargar el contracte fins els 9 mesos. El consistori granollerí, ara, ha de buscar les empreses disposades a assumir aquest acord, segons ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo, que ha estat acompanyada (a més de l’alcalde) pel portaveu de CiU, Pius Canals; el portaveu d'ICV-EUiA, Josep Casasnovas i la portaveu del PP, Maria Àngels Olano. No hi ha pogut ser el portaveu d'Acció Granollers, Pep Mur.
D'altra banda, el pla de xoc també preveu una subvenció de 15.000 euros per a persones que vulguin emprendre un negoci. Es calcula que es podran subvencionar uns 10 o 15 projectes l'any. Per aquesta acció, l'Ajuntament destina uns 100.000 euros. Segons Canelo, aquest procés es podria fer a través de l'entitat Granollers Mercat, que es dedica a les tasques d'acompanyament dels emprenedors en la creació dels seus negocis.
Habitatge per a desnonats
El pla de xoc també contempla 43.400 euros dedicats a les ajudes per a famílies desnonades o amenaçades de desnonament. En aquest sentit, s'habilitaran dos pisos d'acollida per famílies que s'hagin quedat sense casa. També es facilitaran vals d'hotel per aquelles persones que acaben de perdre el seu habitatge. En la mateixa línia, a partir del mes de juliol començarà a funcionar l'oficina d'intermediació hipotecària, que servirà per assessorar persones en risc de desnonament i intentarà buscar consensos amb les entitats financeres.
Programes de formació
L'Ajuntament també preveu la creació de programes de formació perquè joves d'entre 16 i 25 anys assoleixin l'ESO i puguin tenir continuïtat en els cicles formatius. També es preveu un altre curs de formació per a joves d'entre 16 i 35 anys que tenen l'ESO però que no han pogut cursar un cicle formatiu de grau mitja donada l'escassa oferta. L'objectiu, en aquest cas, és formar aquests joves amb els mateixos coneixements dels cicles formatius. D'altra banda, es destinaran 133.000 euros en beques de menjador, d'escoles bressol o d'esports als casals d'estiu. També es destinaran 6.000 euros a l'Associació de Pares i Adults amb discapacitats (APADIS) i 10.000 euros al Xiprer.