
L'alcalde de Granollers i vicepresident del comitè executiu de Mayors for Peace, Josep Mayoral, ha compartit el treball que es fa a la ciutat vallesana vinculat a la memòria històrica i la pau amb representants d'altres ciutats. També ha fet èmfasi en la necessitat d'articular una xarxa de ciutats que pugui aixecar la veu davant els atacs i la violència que pateixen els ciutadans i treballar per construir una societat millor, a través de l'educació i l'entesa entre persones.
Mayoral ha manllevat les paraules de Robert Mussche que va escriure Kirmen Uribe en la seva novel·la El que mou el mónMussche, després de viure el bombardeig de Granollers en primera persona: sempre va preguntar-se si podia haver fet més del que va fer. Mayoral ha convidat a tothom a preguntar-se si fem prou, i esperona a ser actius i treballar per la millora de la convivència, la solidaritat i la pau. "No podem deixar mai de preguntar-nos com podem contribuir a fer un món millor", ha subratllat el batlle granollerí.
Representació granollerina a Foligno
D'altra banda, el regidor de Participació de l’Ajuntament de Granollers, Albert Camps, assisteix aquest dies a la commemoració del primer bombardeig que va patir Foligno (Itàlia) per part de les forces aliades durant la Segona Guerra Mundial, el 22 de novembre de 1943. Granollers i Foligno estan unides per haver patit bombardejos aeris durant les darreres guerres i pel treball per la pau. El maig de 2008 i aquest any 2013 una delegació de la ciutat italiana ha participat a la commemoració del bombardeig de Granollers. Dues ciutats que han viscut la destrucció en el passat i que volen treballar plegades per fer créixer la xarxa de ciutats compromeses amb la pau, especialment a la Mediterrània.