
Amb l'objectiu de donar a conèixer el món dels lepidòpters i, sobretot, la feina dels col·laboradors voluntaris del Programa de seguiment de les papallones diürnes a Catalunya, el Museu de Ciències Naturals de Granollers promou durant el mes de juny la celebració del primer Dia de les papallones, amb un programa de conferències, publicacions, passejades i espectacles en què participen diferents entitats i institucions.
Entre les nombroses activitats destaquen les sortides amb investigadors a més de vint poblacions de Catalunya i Menorca. Al Vallès Oriental se n'han organitzat a Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Marata. A més, els dies 1 i 9 de juny es representarà al Museu de Ciències Naturals l’espectacle familiar de titelles El petits més grans. Faules de l’equilibri, a càrrec de la companyia de la Garriga Artristras Teatre.
Fons de Cooperació Antoni Jonch
D'altra banda, la família d' Antoni Jonch, director del Museu de Granollers i del Parc Zoològic de Barcelona, ha creat un fons de suport a la recerca i a la difusió de les ciències naturals. La història dels inicis del Museu de Granollers i la figura de Jonch van estretament lligades: va ser-ne director de 1945 a 1958, i hi va tornar entre 1985 i 1992, període en què es va fer realitat el Museu de Ciències Naturals a l'edifici de La Tela.
Aquest dimecres al migdia, a la nova seu del Museu, Miquel Jonch, fill d'Antoni Jonch, ha anunciat la creació del Fons de Cooperació Antoni Jonch, dedicat a la recerca i a la difusió de les ciències naturals, un fons que, entra altres accions, permetrà crear una xarxa de seguiment de papallones diürnes al nord d'Àfrica. La influència de les faunes africanes i la presència regular d’espècies migradores de papallones entre aquesta àrea i el sud d'Europa seran objecte d’aquest projecte de recerca.