Granollers, segona ciutat amb més projectes «Reempresa» assolits

L’Ajuntament ha atès 59 persones reemprenedores i 56 projectes cedents, dels quals 15 han finalitzat amb èxit

Publicat el 17 de març de 2015 a les 18:50
Actualitzat el 17 de març de 2015 a les 18:54

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Granollers, Andrea Canelo, en el moment de rebre el guardó. Foto: Aj.Gr


Actualment hi ha 35 punts Reempresa a les comarques barcelonines, un projecte desplegat per laDiputació de Barcelona i la patronal Cecot el setembre de 2012. Aquest dilluns, a la seu de la patronal CECOT de Terrassa, es presentava un balanç dels resultats del projecte obtinguts a la província de Barcelona. Antoni Abad, president de la patronal, va indicar que s’han aconseguit salvar 121 empreses i 448 llocs de treball.

Granollers disposa d’un Centre Reempresa des de l’any 2012, que ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa com a les persones "reemprenedores" disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. Segons confirma l’Ajuntament, a Granollers s'han atès 59 persones reemprenedores i 56 projectes cedents dels quals 15 han finalitzat amb èxit.

En el mateix acte es lliurava un guardó als cinc municipis amb major nombre de transmissions d'èxit realitzades. Granollers, ha estat desprès de Sabadell, el municipi que ha tingut més Reempreses d'èxit. Les altres poblacions reconegudes són Terrassa, Mataró i Badalona.

Durant la jornada van participar testimonis de tres cessions reeixides, una d'elles ateses a Granollers: Tucuxí, dedicada a la fabricació i venda de bolquers de roba. La Montse Faus (cedent) i en Francesc Fajardo (reemprenedor) van explicar la seva experiència en el procés de transmissió de l’empresa.