En total, però, han estat quaranta-tres les persones ateses amb aquest programa. Finalment, doncs, la meitat -i totes dones- han seguit els mòduls de formació programats per obtenir títol oficial de monitor de lleure. En concret, els mòduls específics de menjador escolar i d'intervenció amb infants i joves amb necessitats educatives especials. Una formació amb 240 hores de classes teòriques, que s'ha completat amb la realització de pràctiques a quatre empreses. Aquestes pràctiques laborals s'han fet en conveni amb Granollers Mercat i durant un total de 150 hores a diversos centres d'educació primària de Granollers i d'altres poblacions del Vallès Oriental. A Granollers, als CEIP Pereanton, Granullarius, Lledoner, Ferrer i Guàrdia, Mestres Montaña, Pau Vila, Ponent, Joan Solans i Fàtima.
Un cop superat aquest programa formatiu i, després de presentar-ne una memòria final, les participants podran aconseguir la titulació oficial de monitor de lleure homologada per la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.
Aquest matí, l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i la regidora de Promoció Econòmica i Relacions amb les empreses, Andrea Canelo, han lliurat els diplomes corresponents a les participants en aquest programa.
L'actual edició del Projecte ILO-SER 5 va començar el mes de setembre de l'any passat i acabarà el proper 30 de juny i ha inclòs formació complementària sobre coneixements i habilitats en noves tecnologies i sobre sensibilització empresarial i de conciliació de la vida laboral i familiar.
La majoria de les empreses on s'han fet les pràctiques d'aquest programa han proposat a les participants la seva contractació per al proper curs escolar. Per tant, la majoria d'aquestes dones tenen la possibilitat d'aconseguir un contracte laboral a partir del mes de setembre.